Hekkensluiter met 11-0 vernederd

Gepubliceerd:woensdag 15 april 2015

fotografie: Stefan van Essen

Zeewolde - De hockeydames van Zeewolde 1 beleefden tegen Holestick afgelopen zondag een mooie middag. Met goed spel en mooie combinaties bond Zeewolde de hockeyploeg uit Scherpenzeel vrij eenvoudig aan de zegekar.

De coaches van Zeewolde hadden tegen het laaggeklasseerde Holestick besloten om fullpress te spelen. Dit druk zetten ver van eigen doel resulteerde in veel balbezit op de helft van de tegenstander. Met mooie passeerbewegingen en goede combinaties bouwde de hockeysters aan een mooie voorsprong en stond het 4-0 met de rust. Deze goals vielen van de stick van Danni van Amerongen, Saskia Captein, Maxime van der Vliet en Yannieck Wiender

In het begin van de tweede helft was de felheid eventjes weg bij Zeewolde en waren de dames van Holestick vaak in de cirkel te vinden. Maar al gauw volgende er een mooie reeks van doelpunten van Zeewolde. Maxime van der Vliet wist nog een doelpunt te maken. Ook rechtsachter Anouk Sluimer zocht even de drukte op en maakte een prachtig doelpunt in de linkerbovenhoek. Met meer goed samenspel en mooie combinaties waren het achtereenvolgens Emmy van Tilborg, Charlotte Duinker (strafbal) en Saskia Captein die het doel van Holestick wisten te vinden. Topscoorster van de wedstrijd Yannieck Wender voegde nog twee goals aan haar totaal toe en maakte deze middag drie doelpunten.

Hiermee werd een mooie eindstand van 11-0 bereikt en ontvingen de dames een welverdiend applaus van het thuispubliek. De uitslag brengt weer moed voor volgend weekend waarin Zeewolde het tegen Soest moet opnemen.