Complete off-day nekt EFC’58

equipe van Paul Hartenberg houdt bij vlagen open huis

Gepubliceerd:woensdag 5 november 2014

ERMELO-EFC’58 faalde tegen VVOP op alle fronten en kreeg daarvoor een dure rekening gepresenteerd.

De formatie van Paul Hartenberg verloor op eigen veld met 1-5 en zakt daardoor naar de zevende plek in de derde klasse B.

,,Voetballend was VVOP niet eens zoveel beter maar in de omschakeling waren ze dodelijk effectief", kaartte Hartenberg na. ,,In de tweede helft deden we alles fout wat we in de rust hadden afgesproken. De inzet was goed en we speelden als team maar tactisch was het verkeerd. Zij hadden zulke snelle spelerhervattingen en spelvoortzettingen en daar hadden we geen antwoord op. We hielden bij vlagen open huis achterin.”

EFC’58 kwam fel uit de startblokken maar hielp slordig balverlies op het middenveld de tegenstander in de wedstrijd. Na een kwartier vormde een knullige actie van Bas Eijssens de aanleiding tot de openingsgoal van VVOP. De verdediger wilde de bal naar voren schieten maar treuzelde waardoor tegenstander de bal kon blokken. De geblokte bal kwam bij Daquillio Degama terecht die zijn spits Robert Woudenberg in stelling bracht en keeper Alex Lubbersen kansloos liet, 0-1.

In de tweede helft leek de thuisclub wat meer vat te krijgen op het spel van de tegenstander maar moest opnieuw een tegentreffer incasseren toen de 1 meter 65 lange Tim van de Vis raak kopte, 0-2.

EFC kreeg kans om aan te pikken maar Aart Schriever zag zijn schot gestopt worden. Opnieuw ging Eijssens in de fout en leidde daarmee de 0-3 van Daquillio Degama in.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Geert Jan Hoogteijling deed met het hoofd nog wel wat terug maar Jeffrey Davelaar en Bas Overeem gooiden nog wat extra zuur in de Ermelose wond. Bovendien eindigde de thuisclub de wedstrijd ook nog eens met tien man door een tweede gele kaart en dus rood voor verdediger Rick Westerink.

eigen foto:Rick Westerink krijgt een rood karton