zaterdag 27 april 2024 Menu

Zeewolde verliest van Argon

Iets beter Argon maakt het verschil

Gepubliceerd:maandag 2 maart 2015

Zeewolde - Zeewolde is er niet in geslaagd om een punt of meer mee te nemen uit Mijdrecht. Was de eerste helft in zekere zin nog sprake van een gelijkwaardige strijd, in de tweede helft besliste een ook niet groots spelend Argon de wedstrijd in iets meer dan een kwartier: 2-0.

Argon probeerde direct vanaf het begin via Epi Kraemer gevaar te stichten. Verdediger Ewout Wijnbergen had er zijn handen meer dan vol aan. Zeewolde speelde lange halen, vroeg thuis. Met de wind in de rug werd regelmatig de lange bal gehanteerd. In de hele eerste helft viel eigenlijk maar één echte kans te noteren. Epi Kraemer was de verdediging te snel af en zijn voorzet bereikte Ian van Otterlo, die de bal achter het standbeen langs, in het doel probeerde te krijgen. Dat was iets te veel gevraagd en Zeewolde ontsnapte daarmee aan een achterstand. Zeewolde stichtte nog het meeste gevaar via Melvin Coker, die een paar keer zijn tegenstander verraste, maar vervolgens stuitte op een overmacht aan verdedigers onder leiding van Wilco Krimp.

De wedstrijd was na drie minuten in de 2e helft ineens beslist. Eerst onderschepte Melvin Coker een breedtepass in de verdediging van Argon en ging vrij op de keeper van Argon af. Wat vorige week tegen TAVV wel lukte, lukte deze keer niet. Zijn schot ging jammerlijk naast. Een minuut later was het Ian van Otterlo die de bal voorzette op Ilias el Mazouji. Zijn kopbal verdween bij de 2e tweede paal in het doel van Zeewolde. Argon bleef daarna sterker en op zoek naar de 2-0. Die kwam er in de 62e minuut. Hier ging een prachtige, snelle combinatie aan vooraf. Ian van Otterlo was de man die het wonderschone doelpunt maakte.

Zeewolde stribbelde nog wel wat tegen, maar echt uitgespeelde kansen kreeg het niet meer. Dat gold overigens ook voor Argon dat, na de veilige 2-0 stand niet echt meer aandrong.