zondag 28 april 2024 Menu

VVOG bekeken langs Flevo Boys

Gepubliceerd:maandag 14 september 2015

Een snelle voorsprong en een goede eerste helft leidde de thuisoverwinning van VVOG in tegen Flevo Boys. Hoewel de gasten uit Emmeloord na de pauze aanvallender ging spelen, bracht een mooie actie van Pernelly Biya op aangeven van de stek spelende Jeremy de Graaf de verlossende 2-0 op het scorebord en bleven de drie punten op De Strokel.

VVOG kwam deze middag meteen goed uit de startblokken. Al in de vierde minuut ontstond een mooie combinatie tussen Jeffrey Arends, Jeremy de Graaf en Wilko Braam, die echter niet meer dan een hoekschop opleverde. De eerste helft kwam het gevaar bij VVOG regelmatig over rechts. De uitstekend spelende Jeffrey Arends was een ware plaag voor zijn directe tegenstander.

Toch kroop VVOG, na een overtreding van Jan Jurrien Hop, door het oog van de naald. De op de rand van het strafschopgebied toegekende vrije trap werd buiten bereik van Frans Koornberg op de paal gemikt. Drie minuten later was het wel raak aan de andere kant. Juist toen Flevo Boys iets beter in de wedstrijd leek te komen, was het Jeremy de Graaf die een assist van Jeffrey Arends fraai in de hoek schoot en de welverdiende 1-0 stand liet aantekenen.

Flevo Boys bleef volharden met het voetballen met veel mensen achterin en het mikken op de counter, maar dat leverde voor rust niets meer op.

Hoewel Flevo Boys na de pauze iets aanvallender ging spelen was het toch VVOG dat doorging op de ingeslagen weg. Met een stuwend, goed bezet, middenveld werd de voorhoede aan het werk gezet. Uiteraard veel via de ongrijpbare Jeffrey Arends die Jeremy de Graaf enkele malen de kans gaf om de trekker definitief over te halen. Ook Pernelly Biya werd regelmatig gevaarlijk, maar was weinig gelukkig bij het afronden.

In de 56ste minuut werd weer eens een lange bal vanuit de Flevo Boys verdediging opgepikt door de verder onzichtbare spits Frank Post. Hij schoot voorlangs maar gaf daarmee wel een waarschuwing af dat het nog zeker niet gespeeld was. Ook in een corner van Flevo Boys school gevaar. In de daarop volgende scrimmage ging VVOG door het oog van de naald.

Toen in de 65ste minuut Pernelly Biya een vrij trap van de sterk spelende Jeremy de Graaf onder controle bracht en naar binnen draaiend met rechts schitterend de bovenhoek vond (2-0), leek de wedstrijd gespeeld. Flevo Boys kwam na de 2-0 met meer man steeds gevaarlijker uit. Frans Koornberg was echter attent in de 72ste minuut. Hij voorkwam met een geweldige uitloopactie de aansluittreffer van Flevo Boys en hield zodoende de nul voor de Harderwijkers.

Het laatste kwartier hield VVOG stand, hoewel het meer terug moest dan het lief was. Het was nu VVOG dat met lange ballen zijn snelle voorwaartsen aan het werk zette. Bijna werd het nog 3-0, maar de fraaie vrije trap van Richard Gooijer scheerde rakelings over de kruising.