zondag 28 april 2024 Menu

Zeewolde eenvoudig langs VOP

Handhaving in tweede klasse in zicht

Gepubliceerd:maandag 16 maart 2015

Zeewolde - Een snelle openingstreffer en een goede tweede helft , zorgde voor een regelmatige 3-0 thuiszege van Zeewolde op Voetbal Vereniging Voor Ons Plezier uit Amersfoort.

Al na 1 minuut scoorde Zeewolde de 1-0. Ewout Wijnbergen reageerde attent op een terugspeelbal en liet keeper Epskamp kansloos.
Zonder tot goed voetbal te komen beheerste Zeewolde de hele wedstrijd het spel. VOP werd slechts één keer gevaarlijk uit een vrije trap vanaf 20 meter. De bal ging in de 16e minuut langs de muur maar in de handen van doelman van Barneveld.

In de 25e minuut zag de latere man-of-the-match Denilson Ramazan een fraaie actie stranden. Verder viel alleen een botsing tussen VOP-keeper Epskamp en Zeewolde verdediger Jeffrey Bras op . Het kostte even tijd voor de keeper van VOP weer was opgelapt. Beide spelers konden de wedstrijd voortzetten.

Het duurde tot in de 2e helft voor het krachtverschil in cijfers werd uitgedrukt. Zeewolde startte na de theepauze voortvarend. In de 50e minuut redde Epskamp nog op een kopbal van Pino Wouters, op aangeven van Reinier Joustra. In de 53e minuut werd een prima combinatie van Zeewolde afgerond. Het was opnieuw Pino Wouters die een goede voorzet van Raymond Fafie bij de eerste paal verzilverde: 2-0.

Pas in de 62e minuut liet VOP weer eens een wapenfeit aantekenen. Uit de hoekschop die uiteindelijk niets opleverde, ontstond een gevaarlijke counter voor Zeewolde. Lucas Pelgrum werd zwaar gehinderd, maar wist de bal toch strak in de korte hoek te schieten. Opnieuw wist doelman Epskamp VOP ten kostte van een hoekschop te behoeden voor een grotere achterstand.
De 3-0 kwam er toch en mag illustratief heten voor de wijze waarop VOP deze middag voetbalde. Een knullige terugspeelbal werd door de sluitpost van VOP op een presenteerblaadje in de voeten van de goed doorgelopen Pino Wouters aangeboden. Die wist wel raad met deze buitenkans en scoorde 3-0 in de 67e minuut. Zeewolde probeerde de score nog wel uit te bouwen maar het ontbrak aan precisie in de uitvoering.

Na 90 minuut floot scheidsrechter Jager het eindsignaal van de wedstrijd. Zeewolde heeft door dit resultaat een voorsprong van 11 punten op de nummer 11 op de ranglijst en komt steeds dichter bij het realiseren van de doelstelling: handhaving in de 2e klasse. Volgende week de uitwedstrijd bij Elinkwijk dat met 3-0 verloor bij FC De Bilt.