EFC’58 rukt op naar vierde plaats

Na winst op hekkensluiter

Gepubliceerd:woensdag 26 november 2014

eigen foto: spitsuur in het strafschopgebied van Stroe

ERMELO—EFC’58 blijft goed presteren. De ploeg van coach Paul Hartenberg won zaterdag in eigen huis met 3-0 van hekkensluiter Stroe en klimt naar plek vier in de derde klasse B.

,,We hoeven niet meer naar onderen te kijken en doen gewoon leuk mee", zei Hartenberg, die wel kritisch was over de eerste helft. ,,Die was gewoon niet goed. We hadden optisch een overwicht en meer de bal maar Stroe werkte hard en speelde heel vaak de lange bal. Ze hadden een lange spits met veel snelheid aan de zijkanten en waren daar best gevaarlijk mee.”

De ploeg uit Stroe kwam na knullig balverlies aan Ermelose kant nog bijna op een 0-1 voorsprong. Hartenberg: ,, We hebben in de rust tegen elkaar gezegd dat we toch anders zouden moesten gaan voetballen en in de tweede helft zag je vanaf het begin uitgevoerd worden wat we wilden. We wonnen voortdurend de tweede bal en hielden constant druk."

Goals van topscorer Eelco Daemen en Paul van Prehn zorgden na rust voor een comfortabele voorsprong. Tino Kroeze, die de absente keeper Alex Lubbersen(vakantie) verving, voorkwam met twee uitstekende reddingen de aansluitingstreffer. Van Prehn zorgde tien minuten voor tijd voor de  3-0.

,,Toen was het ook wel afgelopen”, besloot Hartenberg. ,,De trainer van Stroe haalde zijn spits eraf want die was aan het naschoppen en ook zijn buitenspeler haalde hij naar de kant. Dat was wel een teken dat de handdoek geworpen werd en de zege binnen was. We hadden in de tweede helft nog wel wat meer moeten scoren want we hadden vijf open kansen maar zijn uiteindelijk wel heel tevreden met de 3-0.”