zaterdag 27 april 2024 Menu

EFC’58 haakt weer aan bij de top

na winst bij Oene

Gepubliceerd:maandag 27 oktober 2014

OENE-Door de overtuigende 0-2 overwinning bij Oene haakt EFC’58 met vier punten achterstand op koploper DSV'61 weer aan bij de top van de derde klasse B.

,, We hebben de hele wedstrijd als team geknokt en hadden vaak de tweede bal”, zag coach Paul Hartenberg als verklaring voor de overwinning. ,, Het was verdiend gezien het spelbeeld zij liepen veel achteruit en we hebben veel kansen gecreëerd. Na de 0-2 gingen zij een op een spelen en hebben wij het heel slordig uitgespeeld en hadden we nog wel vier mogelijkheden maar die gingen er allemaal niet in. Zij gingen het laatste kwartier nog lange ballen spelen maar we hebben het goed uitgespeeld. Het belangrijkste compliment aan de ploeg is dat ze het ook De hele wedstrijd vol hebben gehouden.”

Vorig seizoen was Oene over twee wedstrijden de baas. En dus hadden Hartenberg en zijn manschappen iets recht te zetten.

Met nog enkele kleine twintig minuten te spelen was het raak. Een uitstekende voorzet van Paul van Prehn werd koelbloedig afgewerkt door de mee opgekomen verdediger Geert Jan Hoogteijling.

Drie minuten later was het al 0-2 na wederom een goede actie van Paul van Prehn. De aanvaller onderschepte de bal op de helft van Oene waardoor er een ‘man meer situatie’ ontstond. Van Prehn gaf de veroverde bal snel en panklaar op Eelco Daemen die de bal hard tegen de touwen joeg, 0-2.