Nunspeet speelt Piet Paulusma-voetbal

Wisselvalligheid troef bij de ploeg van Jan van den Berg

Gepubliceerd:maandag 24 november 2014

NUNSPEET- In de eerste klasse D speelt Nunspeet dit seizoen een soort Piet Paulusma-voetbal. Je weet nooit wat het wordt.

Twee weken geleden pakten zich donkere wolken samen en leed de door personele problemen geteisterde equipe van Jan van den Berg in Vriezenveen een smadelijke 3-0 nederlaag tegen DETO. Afgelopen zaterdag brak het zonnetje door op het eigen sportpark door DOS Kampen met 2-0 te verslaan. ,,Het is wisselvallig bij ons en het kan vriezen en dooien", zegt Van den Berg. ,,Morgen is het 16 graden en gisteren was het 2 graden. Dat is een beetje zoals wij spelen."

Bij zoveel wisselvalligheid horen ook de statistieken: 4 overwinningen, 2 remises en 4 nederlagen.

Tegen de Kampense laagvlieger deelde Nunspeet de lakens uit en maakte Paul van Renselaar voor rust de 1-0. Na de helftwissel verdubbelde Henk Baum de score door attent te reageren op een vrije trap van Nick de Graaf. ,,We hebben tachtig procent balbezit en tien kansen gehad en hadden gewoon met 5-0 moeten winnen”, aldus Van den Berg.