zondag 28 april 2024 Menu

CSW verslikt zich in Zeewolde

Cooker bezorgt Zeewolde belangrijk punt

Gepubliceerd:maandag 20 april 2015

Zeewolde - In de wetenschap dat Argon in blessuretijd van Woudenberg had gewonnen, moest CSW bij Zeewolde de volle winst behalen om op gelijke hoogte te blijven met Argon. Na een doelpunt in de eerste helft leek dat CSW ook te gaan lukken. Melvin Cooker bezorgde Zeewolde echter een belangrijk punt.

Om zoveel mogelijk toeschouwers en sponsors uit de middenstand van Zeewolde de gelegenheid te geven naar sportpark De Horst te komen, begon de wedstrijd tegen Combinatie Sportclub Wilnis om 17.00 uur. Dat leverde een prima sfeer op met voorafgaand aan de wedstrijd de nodige blauwwitte rook.

Zeewolde startte voortvarend en behaalde twee hoekschoppen in de 1e minuut. Daarna nam CSW het initiatief, waarbij lange halen naar voren voor het nodige gevaar zorgde. De eerste mogelijkheid voor CSW kwam uit een hoekschop. De weggewerkte bal werd in één keer richting doel geschoten en ging niet ver naast. Aan de nadere kant kreeg Job Hoogedoorn in de 11e minuut een schietkans. De bal had echter onvoldoende vaart om CSW-doelman Jordy Wens het nakijken te geven.

Nadat uit een voorzet van Sander Kunkeler daarvoor net naast was gekopt, was het twee minuten later wel raak voor CSW. Een in de loop gespeelde bal van achteruit werd door Bram Bode goed meegenomen. Ramon Chaigneau kon een schot niet verhinderen en Martin van Barneveld had het nakijken: 0-1. Zeewolde probeerde iets terug te doen zonder dat het daarbij echt gevaarlijk werd. CSW was zelfs twee keer heel dicht bij de 0-2. Met veel kunst en vliegwerk werd de bal uit het doel gehouden.

Na 30 minuten kwam Zeewolde weer wat beter in de wedstrijd. Een goed lopende aanval werd besloten met een schot van Roan Fokker voorlangs. Vlak voor rust zowaar drie mogelijkheden voor Zeewolde. Eerst schoot Job Hoogedoorn de bal in zijnet, vervolgens strandde Reinier Joustra nog net op een tegenstander en echt op slag van rust wist Job Hoogedoorn met een lobje net niet over de lange keeper van CSW te komen. Ruststand 0-1.

In de tweede helft koesterde CSW de 0-1 voorsprong en probeerde op de counter de 0-2 te maken. Echt gevaarlijk werd het niet, vooral door het stugge verdedigen van Zeewolde dat met alle mogelijke inzet probeerden een beter resultaat te halen. Ondanks een veldoverwicht voor Zeewolde werden nauwelijks echte kansen gecreëerd. In de 75 minuut wisselde coach Visscher daarom een extra aanvaller in. Met zijn lengte moest Ewout Wijnbergen voor meer gevaar voorin zorgen.

In de 89e minuut kreeg Zeewolde een vrije trap te nemen op circa 20 meter van het doel van CSW. Het schot van Reinier Joustra werd door CWS-goalie Wens echter uit het doel gebokst. Terwijl het thuispubliek zich al hadden neergelegd bij een nederlaag was het in blessuretijd toch Zeewolde dat door Melvin Coker met een geplaats schot de 1-1 binnenschoot. Scheidsrechter Westland trok nog een paar minuten extra tijd bij, maar het bleef bij 1-1.

Zeewolde pakte daardoor een punt en komt steeds dichter bij handhaving in de 2e klasse. Men heeft nog een enkel puntje nodig om helemaal zeker te zijn van klassebehoud.

Zaterdag 25 april gaat Zeewolde op bezoek bij Veensche Boys, dat door het verlies van Woudenberg de 3e plaats niet meer kan missen en daarmee zeker is van nacompetitie.