zondag 28 april 2024 Menu

Hockeydames Zeewolde niet langs Zwaluwen

Gelijkspel in lastige thuiswedstrijd

Gepubliceerd:dinsdag 28 april 2015

Zeewolde - Hockeyclub Zeewolde maakte zich afgelopen zondag op voor een lastige wedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht. Na een puntloze eerste wedstrijdhelft, kwamen de gasten snel op voorsprong. Door meer druk te zetten kwam Zeewolde langszij, maar de dames speelden niet overtuigend genoeg om te winnen.

De eerste helft startte Zeewolde de wedstrijd met een verdedigende opstelling. Er kwamen van beide partijen enkele gevaarlijke aanvallen, maar er werd niet gescoord.

De tweede helft begon slecht voor de dames van Zeewolde. Na het uitnemen van de bal onderschepte een speelster van de Zwaluwen Utrecht de bal en wist te scoren vanaf de rand van de cirkel. Zeewolde werd hierdoor weer even op scherp gezet en ging meer druk zetten op de Utrechtse dames van de Zwaluwen. Hierdoor ontstonden er wat kansen voor Zeewolde. Een mooie aanval van Zeewolde resulteerde in een strafbal. Aanvoerster Charlotte Duinker benutte de uitgelezen kans en trok daarmee de stand gelijk. De rest van de tweede helft liet een gelijkopgaand spelbeeld zien. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd, maar wisten niet meer tot scoren te komen.

De volgende competitiewedstrijd zal weer thuis gespeeld worden om 12:45 uur aan de Horsterweg op zondag 17 mei tegen Shinty Dames 1.