zondag 28 april 2024 Menu

Yntema leidt Rebound’73 langs Tower Jumpers

Harderwijkers revancheren zich voor thuisnederlaag

Gepubliceerd:zondag 8 februari 2015

HARDERWIJK- In de 1e Klasse Afdeling Oost was Marc Yntema behoorlijk op dreef. Hij liet in Barneveld 26 punten noteren. Dat legde de basis onder de zege (67-83) op de tweede keus van Tower Jumpers.

De Harderwijkers revancheerden zich zo voor de 74-76 thuisnederlaag eerder dit seizoen. Het was alweer de vierde overwinning van dit kalenderjaar. Van de vijf potjes werd er maar een verloren. Door de zege staat Rebound’73 derde op 8 punten van de onaantastbare koploper Red Giants 2, met ook nog eens een wedstrijd meer gespeeld.

,, Het was een goede pot”, vatte Michel Bles de wedstrijd kernachtig samen. De sterkhouder van Rebound tekende zelf ook voor het niet misselijke aantal van 17 punten. De eerste tien minuten waren beslissend, want na het het eerste stond het 12-22 . ,,Die marge hebben we niet meer uit handen gegeven”, vervolgde Bles. ,,In het tweede kwart bleef dat gat hetzelfde omdat we hun schoten niet verdedigden waardoor ze bij konden blijven. Daar hebben we het in de rust over gehad. Daarna hebben we ze wat harder aangepakt en zijn we nog wat verder uitgelopen."