zondag 28 april 2024 Menu

VVOG laat winst glippen in Emmeloord

Harderwijkers verzuimen wedstrijd voortijdig te beslissen

Gepubliceerd:maandag 10 november 2014

EMMELOORD- In de Hoofdklasse C verzuimde VVOG door te stoten naar de tweede plaats door in de slotfase een voorsprong te verspelen tegen Flevo Boys.

De ploeg van trainer Ed Engelkes stond tot negen minuten voor tijd nog op een 0-1 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 3-1. ,,We hebben de wedstrijd onnodig weggeven", zei Kevin van der Vlag.   ,,We hadden de wedstrijd al voor de 80ste minuut moeten beslissen."

De 20-jarige Harderwijker had zijn ploeg al na drie minuten op voorsprong gezet had maar het lukte  VVOG niet om uit te lopen. ,,Dat is een kwestie van een gebrek aan ervaring en de rust kunnen bewaren in ons spel", vervolgde de aanvaller. ,,We moeten niet zo nel mogelijk naar voren willen spelen om snel die goal te willen maken maar gewoon rustig voetballend tot die goal willen komen en dat ontbrak een beetje."

In de slotfase profiteerde de thuisploeg van het gebrek aan het rendement door toe te slaan uit een vrije trap, een benutte strafschop en door een snel omschakelmoment.

archieffoto: de treffer van Harderwijker Kevin van der Vlag bleek niet genoeg voor winst tegen Flevo Boys.