zaterdag 27 april 2024 Menu

Slim Zeewolde overtroeft slap Zwart Wit '63

Gepubliceerd:maandag 31 augustus 2015

Harderwijk - Zwart-Wit ’63 speelde zaterdag een districtsbekerwedstrijd tegen 2e klasser vv Zeewolde. Zwart Wit ’63 had aan een gelijk spel genoeg om de volgende ronde van de beker te bereiken. Hoewel de Harderwijkers een 0-2 achterstand wisten weg te werken, ging Zeewolde alsnog met de winst aan de haal en mag het door dit resultaat verder bekeren in het district.

Al binnen 10 seconden had het 0-1 voor vv Zeewolde kunnen zijn. Maar omdat de bal tegen de lat werd geschoten, bleef het 0-0. Zwart Wit’63 speelde in de 1e helft erg onrustig. Er werd veel balverlies geleden en er werd maar 1 kans gecreëerd.

Vv Zeewolde was in de 1e helft de bovenliggende partij en wist in deze helft 2x te scoren. De 0-2 ruststand was dan ook verdiend. Na de rust was er een ander Zwart Wit’63 zichtbaar. Binnen 10 minuten wist de thuisploeg de stand gelijk te trekken door doelpunten van Mohammed Aheddouch en Bart Mous. De laatste uit een penalty. Via een penalty kwam vv Zeewolde ook weer op een 3-2 voorsprong.

In de laatste fase van de wedstrijd bewees Zwart Wit’63 zichzelf een slechte dienst. Doordat Bas van Loo en Rick Essenburg een rode kaart kregen, zullen zij voor de eerste competitiewedstrijden geschorst zijn.
Vv Zeewolde gaat op basis van deze bekerwedstrijd terecht door naar de volgende ronde.