zaterdag 27 april 2024 Menu

Zeewolde maakt zwakke start niet meer goed

Zeldzame thuisnederlaag tegen FC Almere

Gepubliceerd:maandag 9 maart 2015

Zeewolde - Zeewolde liep afgelopen zaterdag tegen een zeldzame thuisnederlaag aan. In de thuiswedstrijd tegen FC Almere gingen de blauwwitten pas voetballen toen het al met 0-2 achterstond. Wonder boven wonder maakte Zeewolde uit het niets de aansluittreffer via Ewout Wijnbergen. Na rust zag het publiek een hard werkend Zeewolde dat het verschil in individuele klasse compenseerde met inzet en passie. Maar meer dan een paar grote kansen leverde het uiteindelijk niet op.

Een straffe wind en een lente zonnetje waren de omstandigheden waarin vv Zeewolde de ploeg uit Almere ontving. Al in de eerste minuut was een fraaie redding van keeper Van Barneveld nodig om schade voor Zeewolde te voorkomen. Almere liet de ene na de andere aanvalsgolf op de Zeewolder verdediging afkomen. De anders zo stabiel verdediging wist zich even geen raad met de voortdurende positiewisselingen en waren regelmatig hun tegenstanders kwijt.

In de 9e minuut was het raak voor Almere. Een voorzet vanaf de rechter kant kon door Jordy Fernhout geheel vrij worden ingekopt: 0-1. Hierna kon Fernando Pique vrij op het doel schieten. Hij was zich niet bewust van de tijd en ruimte die hij nog had en volleerde de bal over en naast. Het eerste wapenfeit van Zeewolde kwam van Ewout Wijnbergen, die op de rand van buitenspel mocht doorgaan maar de kracht miste om de bal in het doel te krijgen. Zeewolde kwam wat meer in de wedstrijd en Almere kreeg zodoende minder ruimte.

Toch bleek een aanval van Almere in de 28e minuut succesvol. Wederom een voorzet van rechts, deze keer onderweg van richting veranderd, kon opnieuw zomaar vrij worden ingekopt. Deze keer was Mike de Blieck de gelukkige. In de 29e minuut leek de wedstrijd definitief te worden beslist. Tot 5 keer toe mochten spelers van FC Almere aanleggen voor een schot op doel. Doelman van Barneveld wist met het nodige kunst en vliegwerk de 0-3 te voorkomen. Blijkbaar zorgde dat weer even voor een dip bij FC Almere. Zeewolde kreeg zomaar mogelijkheden. In de 40e minuut passeerde Denilson Ramazan over links zijn man en gaf de bal op maar voor op Ewout Wijnbergen die de 1-2 liet aantekenen. Vier minuten later had Reinier Joustra de 2-2 op zijn schoen maar hij kon de bal net niet genoeg snelheid. Op slag van rust liep Ewout Wijnbergen in een kluts de bal bijna nog binnen bij de 2e paal.

In de 2e helft won Zeewolde steeds meer duels en creëerde een aantal mogelijkheden. De beste kans was voor Pino Wouters die in de 62e alleen voor de keeper werd gezet door een fraaie steekpass vanaf het middenveld. Helaas schoot hij te slap in. FC Almere kwam de hele tweede helft niet verder dan een aantal voorzetten. Zeewolde drong nog wel aan, maar miste daarbij wat fortuin. Denilson Ramazan lobte de bal vanuit lastige positie net over en Melvin Coker was niet lang genoeg om de bal voldoende richting te geven. Zelf de aanwezigheid van 2 keepers in het strafschopgebied van Almere mocht niet baten. De uitstekend fluitende scheidsrechter O’Neil hield het na 3 minuten blessuretijd voor gezien. Aan de kant Zeewolde waren er gele kaarten voor Pino Wouters en Ramon Chaigneau. Volgende week speelt Zeewolde de inhaalwedstrijd tegen VOP.

Opstelling Zeewolde: Martin van Barneveld, Hessel Korthuis, Jeffrey Bras, Ramon Chaigneau, Jasper van Scherrenburg, Roan Fokker (81. Luca Rempf), Raymond Fafie (70. Lucas Pelgrum), Reinier Joustra, Ewout Wijnbergen (65. Melvin Coker), Pino Wouters, Denilson Ramazan