zaterdag 27 april 2024 Menu

Hockeydames Zeewolde morele winnaar tegen Kromhouters

Kromhouters missen kampioenschap

Gepubliceerd:maandag 8 juni 2015

Zeewolde - Met een knap bevochten 1-1 gelijkspel hielden de dames van HC Zeewolde de Kromhouters uit Tiel van het kampioenschap af. Met het gelijke spel waren de hockeyvrouwen in hun laatste wedstrijd de morele winnaar.

In een volgeladen touringcar kwamen de Kromhouters vanuit Tiel naar Zeewolde getogen. Bij winst konden de Betuwenaren het kampioenschap vieren. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties voor een ieder duidelijk. Kromhouters wilde winnen en Zeewolde was niet van plan zich daar zomaar bij neer te leggen.

In de eerste helft was Zeewolde goed op dreef en wist na 10 minuten de 1-0 te scoren. Een mooie pass vanuit het achterveld van Eline Trippe welke via een mooie doorgeefbal uitkwam bij Saskia Capteijn. Zij wist wel raad met de kans en sloeg de bal in de goal. Hierna kreeg Zeewolde nog twee bijna uitgespeelde kansen, die niet benut werden.

Na de rust moest Kromhouters wel komen en werd de wedstrijd een stuk feller.
Kromhouters kwamen vaker voor de goal van Zeewolde en wisten uiteindelijk de gelijkmaker te scoren. Met nog ruim een kwartier te spelen speelden beide partijen voor wat ze waard waren.

Na 70 minuten stond de 1-1 nog op het bord en was Zeewolde uiteindelijk de morele winnaar van de spannende en bij tijd en wijle emotionele wedstrijd. Door de winst van Spandersbosch tegen Culemborg gingen Kromhouters uiteindelijk met lege handen naar huis, want met dat resultaat ging ook de 2e plaats in de poule aan hun neus voorbij.

Zeewolde neemt afscheid van zijn keepster Britt de Valck en speelster Annemijn Dijkstra die volgend seizoen niet meer in Zeewolde hockeyen.