zondag 28 april 2024 Menu

Unitas Harderwijk komt net tekort

Inhaalrace levert geen winst: 24-26

Gepubliceerd:zaterdag 6 december 2014

HARDERWIJK - De korfballers van het Harderwijkse Unitas zagen hun inhaalrace tegen het Amsterdamse Rohda stranden. In een spannende pot zaterdagavond maakten de Harderwijkers een achterstand van 22-12 goed, maar verloren uiteindelijk met 26-24.

In een historisch heftig Harderwijks avondje, hebben de korfballers van Rohda uit Amsterdam de punten meegenomen naar huis. Na een machtige inhaalrace kwamen de Harderwijkse korfballers van Unitas niet verder dan 24-26.

Er leek voor de Amsterdammers geen vuiltje aan de lucht. Rohda staat stevig op de vierde stek in de Hoofdklasse, terwijl Unitas bijna onderaan bungelt op de zevende plek. Tijdens de wedstrijd op zaterdag 6 december nam Rohda dan ook het heft in handen. De stand ging gelijk op tot 7-7, maar daarna sloeg Rohda een gaatje. De korfballers bouwden de marge op tot 10-16 bij rust.

Na rust ging het helemaal verkeerd bij de Harderwijkers. Rohda scoorde aan de lopende band en liep uit tot 12-22. Pas toen stokte de doelpuntenmachine. Met nog 20 minuten op de klok zette de Harderwijkers een machtige eindspurt in. Punt voor punt vloog door de korf en net voor het eindsignaal naderde Unitas zelfs tot 24-25. Uiteindelijk lieten de Amsterdammers het niet zo ver komen en pakten ze op de valreep de winst.