zaterdag 27 april 2024 Menu

Volle winst voor scherp spelend Zeewolde

Zeewolde stelt klassenbehoud veilig

Gepubliceerd:dinsdag 28 april 2015

Zeewolde - In Nijkerkerveen haalde vv Zeewolde een meer dan verdiende overwinning. Vanaf minuut één nam Zeewolde het initiatief en hield dat de hele wedstrijd vol. Gezien het grote aantal kansen voor de gasten kwam Veensche Boys er met 0-2 nog genadig vanaf.

Vanaf het begin van de wedstrijd was Zeewolde scherper in de duels, beter in de passing en in het creëren van kansen. De ploeg speelde compact en gaf veel druk bij balbezit van de tegenstander. Vooral de pressing vanaf het middenveld, waar Raymond Fafie en Roan Fokker beurtelings druk zetten, maakte het Veensche Boys erg lastig in de spelopbouw. In de 17e minuut kon Martijn van de Grootevheen een schot van Job Hoogedoorn niet goed verwerken. Pino Wouters stond precies op de goede plek om de bal binnen te schieten. Zeewolde kreeg voor rust nog een handvol mogelijkheden maar er werd niet meer gescoord voor de thee. Het machteloze Veensche Boys reageerde geirriteerd door het maken van veel overtredingen. Hessel Korthuis werd daar tegen de rust het slachtoffer van.

In de tweede helft speelde Zeewolde daarom met Lucas Pelgrum op het middenveld en Roan Fokker als rechterverdediger. Ook met deze tactische wijziging bleef Zeewolde kansen creëren. Veensche Boys stribbelde zo af en toe tegen, maar het werd nooit gevaarlijk voor het doel van keeper Martin van Barneveld. Nadat Melvin van Vaneveld met een rode kaart was weggestuurd brak het laatste beetje verzet bij Veensche Boys. Het was uiteindelijk invaller Ruben Stoelhorst die in de 82e minuut goed voorbereidend werk van Denilson Ramazan doeltreffend afrondde.

Na 90 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter Germs voor het laatst en was er reden voor een klein feestje bij Zeewolde. Drie wedstrijden voor het einde was klassenbehoud gerealiseerd. In de laatste twee wedstrijden van vv Zeewolde tegen FC de Bilt uit en UVV thuis wordt het de uitdaging om in de tweede helft van competitie meer punten te halen dan in de eerste helft.