zaterdag 27 april 2024 Menu

Vossebelt wil niet praten over een kampioenschap

Ondanks derde plek na tien speelronden

Gepubliceerd:dinsdag 25 november 2014

HARDERWIJK –VVOG staat door de 4-1 zege op SVZW voorlopig derde in de hoofdklasse C met drie punten achterstand op lijstaanvoerder DVS’33. Logischerwijs worden de Harderwijkers bij de kanshebbers voor de titel geschaard. Maar aanvoerder Thomas Vossebelt wil daar echter nog niet over nadenken.

,,We weten waar we vandaag komen”, zegt de Harderwijker. ,,Vorig seizoen zijn we pas in de laatste wedstrijd in de hoofdklasse gebleven. We hebben een goede ploeg en kunnen zeker meedoen voor de bovenste vier plekken, maar dan moeten we daar wel elke week in geloven en weten waar we toe in staat zijn. Dat we het nu zo goed doen, is heel fijn maar het is wel een heel groot contrast met vorig seizoen en zal het wel met vallen en opstaan gaan. We hebben drie wedstrijden verloren die we eigenlijk hadden moeten winnen. Zeker de uitwedstrijd tegen Flevo Boys(3-1 verlies, red.), maar we konden die wedstrijd net niet over de streep trekken. Dat is nog wel iets waar we veel winst uit kunnen halen en kunnen dan misschien verder naar boven kijken. Maar we spreken niet over het kampioenschap.”

Tegen SVZW stond VVOG na twee minuten op voorsprong door een treffer van Kevin van der Vlag, exponent van de eigen kweek. De Wierdenaren kregen via Ruud ter Heide nog twee grote kansen, maar de spits kreeg de bal er niet in. Kort na rust scoorde Pernely Biya twee maal in korte tijd namens de thuisclub. Kevin Aman deed nog wel wat terug maar Richard Haklander had namens VVOG het laatste woord en bepaalde de 4-1 eindstand.

,,We gaven niet zoveel kansen weg en waren steeds gevaarlijk in de omschakeling omdat zij helemaal openstonden waardoor wij goed de aanval konden zoeken en in de tweede helft hebben we dat heel goed gedaan”, aldus Vossebelt.