Scheve schaats voor DVS’33 in Friesland

Ermeloërs verliezen met 4-2 van Harkemase Boys

Gepubliceerd:dinsdag 9 december 2014

Foto Theo Aalten: spitsuur voor het doel van Daan Huiskamp

ERMEL0- DVS’33 reed zaterdag een scheve schaats voor de Veluwse derby met VVOG van aankomend weekeinde. In Harkema ging de formatie van Jan Veldhuizen met 4-2 onderuit tegen Harkemase Boys, dat na de twaalfde speelronde de koppositie deelt met Ermeloërs.

,,We hadden een en collectieve offday”, zei tweevoudig doelpuntenmaker Maurice de Ruiter. ,,We staan nog steeds bovenaan. Op zich is er niks aan de hand, maar het is wel zonde dat we hebben verloren. Als we zaterdag van VVVOG winnen, kunnen we nog gewoon winterkampioen worden.”

Op sportpark De Bosk keken de bezoekers bij rust als tegen een 2-0 achterstand aan. ,,We begonnen niet goed en achterin waren veel ruimtes”, had wisselspeler Mike Ahrens vanaf de kant gezien. ,,Daardoor kwamen zij via een cornerbal op 1-0. Bij de 2-0 leden we balverlies op het middenveld en was het in de omschakeling gelijk een doelpunt.”

Vlak na rust was Daniël van Warven de schlemiel door zijn eigen sluitpost Daan Huiskamp te passeren(3-0). Na een uur spelen deed De Ruiter uit een corner van Roald van dichtbij iets terug  (3-1). Een kwartier voor het einde vielen alle Ermelose illusies aan diggelen en werd keeperstrainer Aart Foppen ook nog naar de tribune verbannen vanwege commentaar op leidsman Serik. Vijf minuten voor tijd werd de inmiddels ingevallen Ahrens (voor Van Warven) tegen de grond gewerkt door Jordy van Wijk. De overtreding leverde de Friese captain zijn tweede gele prent en dus rood op. Van elf meter was het slotakkoord voor De Ruiter die daarmee zijn seizoenstotaal op tien treffers bracht en daarmee de topscorelijst van de hoofdklasse C aanvoert.