DVS’33 grijpt naast eerste periodetitel

Ermeloërs stijgen door winst wel naar tweede plek

Gepubliceerd:woensdag 5 november 2014

WEZEP - Zelf deed DVS’33 zaterdagmiddag wat het moest doen.

Op bezoek bij WHC won de ploeg van trainer Jan Velduizen met 1-4. Maar omdat koploper ACV in eigen huis met 2-1 won van CSV Apeldoorn ging die ploeg er alsnog vandoor met de eerste periodetitel in de hoofdklasse C. Door de winst klom DVS’33 wel naar de tweede plaats.

,,Uiteindelijk was het toch nog een vrij makkelijke middag maar in de eerste helft hebben we het onszelf wel onnodig lastig gemaakt”, oordeelde DVS’speler Ronald Hoek. ,,We startten meteen goed aan de wedstrijd maar tegen tien man is het nooit een gelopen race en dat bleek ditmaal in de eerste helft ook weer.”

Raoul Jessurun kreeg namens de thuisclub al na drie minuten rood nadat hij de doorgebroken Christian van de Kamp haakte. Zes minuten na de benutte strafschop van Maurice de Ruiter bracht Jonathan van Marle het Wezeper tiental weer langszij.

,,We hielden het spannend omdat wij de kansen niet afmaakten maar gelukkig scoorden we vlak voor rust de 1-2 door weer Maurice de Ruiter”, vervolgde Hoek. ,,In de tweede helft stond de organisatie een stuk beter en lag het baltempo een stuk hoger en toen zag je ook dat dat we ze in de eerste helft al redelijk moe had gespeeld en liepen we redelijk makkelijk weg naar 1-4.”

Daniël van Warven en Maurice de Ruiter(penalty) waren de doelpuntenmakers. WHC besloot de wedtrijd met negen man door een rode kaart voor Caleb Rahajaan.