zaterdag 27 juli 2024 Menu

Aalsmeer wint van Zeewolde

Treurige vertoning in Aalsmeer

Gepubliceerd:maandag 13 april 2015

Zeewolde - Zeewolde legde in en tegen Aalsmeer een middelmatige partij op de mat. FC Aalsmeer benutte de kansen wel en op basis van de eerste helft verdiende Aalsmeer de overwinning. Ondanks de vertoonde werklust in de tweede helft kon Zeewolde geen aanspraak meer maken op een gelijkspel.

Met Jeffrey Bras en Ramon Chaigneau weer terug als centrumverdedigers en Job Hoogedoorn na een blessure weer in de basis, leken de voortekenen voor Zeewolde gunstig. Het liep deze middag echter anders. De verdediging van Zeewolde werd vanaf het begin regelmatig overlopen door de Aalsmeerder voorhoede. Zeewolde had geluk dat de ploeg uit de bollenstreek niet meteen bij de les was. Aan de andere kant kreeg Zeewolde twee opgelegde kansen om te scoren. De mooiste en grootste kans was in de 30e minuut voor Reinier Joustra die de bal echter jammerlijk naast schoot.

FC Aalsmeer benutte uiteindelijk de kansen wel. In de 35e werd een voorzet slecht verwerkt en kwam de bal terecht bij Stefan van der Dussen, die keeper Martin van Barneveld kansloos liet. Zes minuten later kon Floris Dokkum halverwege de helft van Zeewolde de bal ongehinderd aannemen en een pass afleveren op Michal Kocon. Deze nam de bal in één beweging mee en tekende meteen de 2-0 aan.
Hoewel het hobbelige veld en de regen nu niet bepaald de fijnste omstandigheden waren om te voetballen, was het aan de spelers van Zeewolde niet te zien dat er iets op het spel stond. De scherpte leek te ontbreken, net als de echte wil om te winnen.

Toch viel na rust met de wind in de rug de aansluitingstreffer door Pino Wouters. Zeewolde ging nu wel fanatiek op zoek naar mogelijkheden en bood daarmee FC Aalsmeer alle ruimte om te counteren. Hoewel daardoor diverse mogelijkheden ontstonden bleef de stand 2-1.
In de 55e minuut leverde een verre uittrap van Martin van Barneveld een kans op voor Reinier Joustra op. Buiten bereik van de keeper belandde de bal tegen de lat. Zeewolde bleef op zoek naar de gelijkmaker, maar miste de precisie zodat Aalsmeer zich redelijk eenvoudig staande kon houden.

Door het verlies bij FC Aalsmeer en het onverwachte punt van Zevenhoven bij Woudenberg, is de voorsprong op de nummer 11 op de ranglijst geslonken tot 7 punten. Met wedstrijden tegen CSW, Veensche Boys, FC de Bilt en tenslotte UVV nog op het programma, is het geen eenvoudige klus om nog punten te halen. Het ligt niet voor de hand dat één of meer punten worden gehaald tegen koploper CSW die op 18 april op bezoek komt in Zeewolde. Een hele uitdaging voor de technische staf en de spelersgroep om zich te herpakken.