dinsdag 5 maart 2024 Menu

Bij Zeewolde luiden de alarmklokken nog niet

middenvelder Reinier Joustra blijft vol vertrouwen

Gepubliceerd:donderdag 30 oktober 2014

ZEEWOLDE- Zeven gespeeld, vijf punten. Vijf doelpunten voor, elf tegen. Het zijn geen cijfers om trots op te zijn, maar Reinier Joustra, speler van zaterdagtweedeklasser Zeewolde, raakt niet in paniek.

,, We komen uit de polder en raken niet zo gauw in de war want er komt een moment dat het omdraait,” zegt de 29-jarige routinier. ,,We hebben een puntje of zes te weinig als je kijkt naar het spelbeeld in de wedstrijden. Het is niet zo dat we elke week kansloos tegen een nederlaag aanlopen. Het tegendeel is waar. Van de zeven wedstrijden zit er maar een slechte tussen. Dat was uit bij VOP in Amersfoort(uitslag 2-0,red.) Daar zijn we heel terecht tegen een nederlaag aangelopen en tijdens de overige wedstrijden hadden we een kans.”

Afgelopen zaterdag verloren Joustra en zijn kornuiten met 3-1 van Almere. ,,Dat was ook weer zo’n wedstrijd waarbij je je afvroeg waarom we daar nou niet gewoon met een puntje weg konden gaan," vervolgt Joustra. ,,Die wedstrijden hebben we te vaak gehad en daar baalt iedereen enorm van.”

Door de nederlaag is de promovendus op de voorlaatste plek van de ranglijst terecht gekomen en vindt alleen het puntloze Odysseus nog onder zich.

Denilson Ramazan wordt gezien als één van de grootste talenten bij Zeewolde maar de vleugelaanvaller heeft het lastig. ,,Technisch is het ruim voldoende en qua snelheid heeft hij ook genoeg maar als rechtsbuiten heeft hij het moeilijk", stelt Joustra. ,,We hebben hem al een paar keer op het middenveld geprobeerd en daar lijkt hij misschien nog wel beter tot zijn recht te komen. Het is een van de speler waarvan we weten dat hij het in zich heeft eeft om het ver te schoppen maar die er wel een tandje bij moet zetten, ook op het mentale vlak. Er komt meer bij kijken dan alleen maar een balletje hooghouden.”

Joustra stelt dat je duidelijk kunt merken dat zijn ploeg een niveautje hoger speelt. ,,Vorig seizoen wist je dat van de elf speler er zeven waren die relatief makkelijk meegingen op dat niveau. Nu zijn dat er wellicht drie of vier en de rest moet aanpoten. Je ziet dat in de wedstrijd. Er worden net wat meer foutjes gemaakt en we staan net wat vaker verkeerd. Dat hoort er allemaal bij. Het is een kwestie van aanpikken en zorgen dat je beter wordt.”

Komende zaterdag wacht thuis de confrontatie tegen Elinkwijk dat maar drie punten meer heeft. Bij winst kan Zeewolde zomaar vier of vijf plaatsen stijgen.