dinsdag 5 maart 2024 Menu

De gretigheid is groot bij Fred van de Loo

Harderwijker denkt dat EFC'58 met 3-1 gaat winnen

Gepubliceerd:woensdag 3 december 2014

HARDERWIJK - Als klein kereltje zette hij al zijn eerste stappen op het sportpark aan de Parkweg. Als speler van Zwart Wit’63 groeide hij op. Fred van de Loo maakte in de zomer van 2013 de overstap naar buurman EFC’58. De 23-jarige Harderwijker leeft toe naar de derby tegen zijn oude club.

,,Dat is wel extra leuk", zegt de linksbuiten. ,,Ik speel tegen jongens met wie in de jeugd gespeeld heb en mijn oud-coach Hans Gardenbroek zal er ook wel bij zijn. Met hem ben ik veel opgetrokken en heb heel veel van hem geleerd. Het is wel leuk om hem terug te zien en handjes schudden hoort daar toch wel een beetje bij. Maar of het nou tegen Zwart Wit’63 of een ander club is, ik wil gewoon winnen en denk dat het 3-1 gaat worden. Wij hebben het voetballend vermogen om vanuit de verdediging bij de aanval te komen. Eelco Daemen is de topscorer aan het worden van de competitie en staat vaak op de goede plek. Hij zal bediend moeten worden door Paul van Prehn en mij. Mijn gretigheid is groot en ik ben dan ook van plan een doelpuntje mee te pikken.”

In 1985 stonden beide ploegen in Ermelo tegenover elkaar. Schilder's nieuws-en advertentieblad deed er in de krant van 6 mei verslag van.

Bron: Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe