dinsdag 5 maart 2024 Menu

De Ruiter waant zich voor even bij Real Madrid

DVS’33 geeft koploper ACV voetballes

Gepubliceerd:maandag 10 november 2014

ERMELO- DVS’33 gaf ACV voetballes. De Ermeloërs domineerden en wonnen het duel in Hoofdklasse C met 5-2. Een uitslag die de verhoudingen op het veld goed weergaf.

Door de overwinning mag DVS’33 zich na de negende speelronde de nieuwe koploper noemen.

De thuisclub liet geen spaan heel van de lijstaanvoerder. ,,We zetten vroeg druk en wilden gewoon de baas zijn over de tegenstander”, legde de Maurice Ruiter de succesvolle strijdwijze uit. ,,Zo willen wij altijd spelen en zo is het ook gegaan met mooie goals uit individuele acties en aanvallen over vijf schijven en het leek soms wel Real Madrid. Het was gewoon genieten voor de supporters maar ook voor ons in het veld."

De formatie van Jan Veldhuizen maakte het de Assenaren lastig om op te bouwen. Als de bal al even in het bezit was van de Drenten was er snel weer iemand in een geelzwart shirt om de bal af te pakken.

Na een half uur kwam DVS'33 op voorsprong toen Daniël van Warven de bal binnentikte na goed voorbereidend werk van Ali Akla(1-0).

Twee minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal was Akla afmaker op aangeven van De Ruiter(2-0). ,, Het duurde bij elkaar nog geen vier seconden voordat we aan de overkant stonden met goed positiespel zoals je dat bij Real Madrid ook wel ziet”, genoot De Ruiter nog zichtbaar na van de aanval over meerdere stations.

De opponent was het spoor bijster en toen een corner niet resoluut werd weggewerkt, strafte goaltjesdief Christian van de Kamp dat genadeloos af(3-0).

De gasten kregen voor rust nog een reddingboei uitgeworpen door scheidsrechter Roelof Luinge toen Robin Mulder in botsing kwam met Ronald Hoek en Mulder zelf de penalty benutte(3-1).

ACV kwam wat beter uit de kleedkamer maar aan de ander kant werd gescoord toen Akla op aangeven van De Ruiter via de paal raak kopte(4-1).

De spartelende tegenstander had nog een oprisping door een rake schuiver van Edu de Jonge Rosa (4-2) maar Van de Kamp bestigde nog maar eens de Ermelose superioritiet door de 5-2 binnen te koppen en weer was de uitblinkende Akla de aangever.

foto: Theo Aalten