dinsdag 5 maart 2024 Menu

‘’Dit was natuurlijk wel de wedstrijd waar je bij wou zijn”

VVOG-bankzitter Reyer Roelofsen

Gepubliceerd:dinsdag 16 december 2014

HARDERWIJK-Reyer Roelofsen(24) zag vanaf de bank hoe zijn ploeg VVOG zaterdag met 2-1 verloor van DVS’33.

Foto: Ronald Bonestroo: Reyer Roelofsen in actie

,,Over hele wedstrijd gezien hebben we terecht verloren", stelt de Hierdenaar. ,,Je zag zeker in de eerste helft dat zij net even wat meer kwaliteit hebben dan wij. In de tweede helft speelden we het laatste kwartier wat opportunistischer en dwongen we wat meer af."

De afgelopen vier seizoenen droeg de centrale verdediger het shirt van Hierden, maar koos voor terugkeer naar zijn oude liefde. Daar waar hij bij de tweedeklasser nog zeker was van een basisplaats, speelt hij bij de hoofdklasser zijn potjes wekelijks in het tweede. Bij de hoofdmacht moet hij zich schikken in de rol van bankzitter, zoals tegen de Ermelose buur.

,,Dit was natuurlijk wel de wedstrijd waar je bij wou zijn”, vervolgt Roelofsen. ,,Ik heb helaas weinig invalbeurtjes en dat is jammer, maar ik was wel blij dat ik deel mocht uitmaken van de selectie. Ik heb van jongsafaan bij VVOG gevoetbald en dan is het moeilijk om niet in het veld te staan, maar aan de andere kant ook wel een grote eer om er überhaupt bij te zijn. Maar wanneer je dan zo’n eerste helft ziet, dan word je daar niet vrolijk van."

Ondanks de nederlaag tegen de grote rivaal, houdt Roelofsen een positief gevoel over aan de eerste competitiehelft. ,,We doen het nog steeds hartstikke goed en staan vierde. Het is winterstop en we hebben maar vijf punten minde dan vorig jaar aan het eind van het seizoen. We moeten dicht bij onszelf blijven en doen waar we goed in zijn. Dan kunnen dan nog een heel eind komen, maar voor nu is het helaas heel even zuur."

Ondanks zijn bijrol is de overgang naar zijn oude club Roelofsen niet tegengevallen. ,,Ik wist dat er meer van mij verlangd zou worden dan bij Hierden. Mijn kwaliteit is verdedigen en mijn zwakke punt is het voetballen. Daar wordt je mee geconfronteerd bij VVOG. Het gaat hier drie keer zo snel, drie keer zo hard en drie keer zo goed."

Roelofsen wil zich in het nieuwe kalenderjaar in het keurkorps spelen van Ed Engelkes. ,,Ik kom steeds dichter bij de basis maar dat heeft tijd nodig. Uiteindelijk moet ik het zelf doen en moet de trainer dat zien. Ik ben bereid daar keihard voor te werken en ik vind dat ik goede stappen maak, maar voor nu is dat nog niet goed genoeg.”