DVS´33 speelt VVOG van het kastje naar de muur

Harderwijkers krijgen geen poot aan de grond in Ermelo

Gepubliceerd:maandag 15 december 2014

ERMELO– In een onderhoudende derby rekende DVS’33 af met VVOG: 2-1.

Een opmerkelijke overwinning voor de Ermelose ploeg, die bij de vorige zes edities van de burentwist thuis telkens het hoofd moest buigen voor de grote rivaal.

Zaterdag deelde de kampioenskandidaat van de Hoofdklasse C vanaf de eerste minuut de lakens uit en kregen de Harderwijkers geen poot aan de grond. ,,We speelden ze in de eerste helft van het kastje naar de muur en hadden bij rust al met 2-0 voor moeten staan”, vond DVS-aanvaller Maurice de Ruiter, die zelf na een halfuur vanaf de penaltystip de 1-0 maakte. Dit nadat Christian van de Kamp ten val kwam door toedoen van doelman Frans Koornberg. De Ruiter: ,,Na rust gingen zij wat opportuntischer spelen, maar zijn we niet in de moeilijkheden geweest. Het werd 2-0 door Christian van de Kamp en we hadden de voorsprong eigenlijk nog moeten uitbreiden naar 4-0. Dat gebeurde niet en gingen zij nog va banque spelen. Tien minuten voor tijd werd het nog 2-1 door een wereldgoal van Richard Haklander.”