dinsdag 5 maart 2024 Menu

Een nieuwe coach, de lol in waterpolo is terug

geen scheve gezichten meer bij De Woelwaters

Gepubliceerd:dinsdag 11 november 2014

HARDERWIJK- Door de komst van de nieuwe trainer Karel Kras is het plezier weer terug bij de waterpolomannen van De Woelwaters.

,,Je merkt nu dat we echt weer een team zijn geworden”, zegt routinier Rody van de Vliert. ,,De komst van de coach geeft een extra stukje vertrouwen. Hij vertelt langs de kant wat we moeten doen zodat we dat elkaar niet hoeven te vertellen waardoor we ook niet met scheve gezichten naar elkaar kijken. De trainingsopkomst is ook sterk verbeterd. Waar we eerder nog met vier man in het water lagen, liggen we tegenwoordig weer met acht man in het water.”

Normaliter ligt Kras tussen de palen van het vierde team. Zijn zoon David is goalie van het vlaggenschip van De Woelwaters en moest het bij de aanvang van de competitie nog stellen zonder roerganger. Daarom besloot Kras het stuurloze schip de helpende hand toe te steken en weer koersvast te maken.

In de eerste districtsklasse pakte zijn team zaterdag alweer de derde zege op rij. Na vier kwarten stond er tegen Thetis 13-8 op het scorebord in zwembad De Sypel. Voor de Harderwijkers scoorden Martijn Dame en Jelle Mojet beide viermaal en Ruben Foppen, Ruud Sloof, Harold Mons, Rody van de Vliert en Michiel Dijkens allen eenmaal.

Tegen de ploeg uit Gendt kende de thuisloeg een flitsende start en liep soepeltjes uit naar een 3-0 voorsprong. ,,We lieten het in de tweede periode even goed liggen”, vond Van de Vliert. ,,Er sloop toen een stukje gemakzucht in het team en kwamen ze terug tot 3-3 en dat was totaal onnodig. We kregen een donderspeech van de coach en vanaf dat moment gingen we er weer voor strijden. In de laatste periode gingen we er echt overheen en pakten we ze op alle fronten en waren scherper en sneller.”

Door de overwinning heeft De Woelwaters zaterdag in Nijmegen tegen Hydrofiel aan een punt genoeg voor het bereiken van de kampioenspoule en lonkt promotie naar de derde bondsklasse. Maar wil de ploeg volgend seizoen wel op een hoger podium acteren? ,,We zouden ook voor een leerproces kunnen kiezen om dan volgend seizoen voor promotie te gaan maar het is natuurlijk aan de coach om te bepalen waar we voor gaan”, aldus Van de Vliert.