zaterdag 25 mei 2024 Menu

Eerste seizoenzege handbalheren Harderwijk

Gepubliceerd:maandag 28 september 2015

foto: HV Harderwijk

Harderwijk - Na de interessante wedstrijd van vorige week, waarbij HV Harderwijk met 22-28 verloor van Omega, streden de heren deze week vanaf de start van de wedstrijd voor een overwinning op Heracles.

In de eerste minuten resulteerde prima spel in een kleine voorsprong, die gedurende de wedstrijd continu bleef oplopen. De zeer ervaren en sportieve spelers van Heracles probeerden gedreven de wedstrijd te keren in hun voordeel, maar de heren van HV Harderwijk regeerden conditioneel. Keeper Lars Kerkhoff stond in volle concentratie in het doel en stopte, mede daardoor, gedurende de wedstrijd twee penalty’s. De drie penalty’s voor HV Harderwijk werden optimaal benut. Het resulteerde in een 13-7 ruststand.

Topscorers Jeroen van Duinen en Robbert te Riele zorgden deze wedstrijd voor een onmiskenbare overwinning met respectievelijk 13 en 9 doelpunten. Dat de spelers van Heracles met slechts vijf spelers naar Harderwijk kwamen, deed niets af aan de knappe teamprestatie. Met behulp van goed samenspel en mooie aanvallen werd een eindstand van 34-18 afgedwongen.

Doelpunten: 13 x J. van Duinen, 9 x R. Te Riele, 5 x C. Mulder 3 x M. Lutz, 2 x D. Gude, 2 x M. Den Dunnen

Elke woensdag is er training in Sporthal de Bogen. Iedereen is welkom om te komen kijken en/of mee te doen.

Kijk op: www.hvharderwijk.nl voor de exacte trainingstijden.

Verslag: Nicole van der Sligte