dinsdag 5 maart 2024 Menu

EFC’58 op valreep voorbij Hulshorst

‘gouden pik’ Eelco Daemen beslist duel

Gepubliceerd:dinsdag 2 december 2014

ERMELO- EFC’58 beleefde per traditie een lastige middag in en tegen Hulshorst, maar mocht uiteindelijk wel de drie punten mee naar huis nemen.

Eelco Daemen zorgde in de laatste minuut voor de enige treffer en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op tien treffers. ,,We kregen een vrije bal aan de zijkant”, zo haalde coach Paul Hartenberg hét moment nog even terug. ,,We gingen met alles en iedereen naar voren. Vincent van der Heide verlengde de bal en bij de tweede paal stond Eelco. Die kon de bal er met zijn pik inleggen en daarna volgde de ontlading."

De Ermeloërs begonnen niet echt goed aan de wedstrijd. De thuisploeg was feller in de duels, was de baas op het middenveld en wist door goed positiespel steeds de vrije man te vinden. De verdediging van EFC’58 stond echter wel als een huis. Centrale verdediger Herbert van den Ham was terug na lang blessureleed en speelde uitstekend met naast hem in het centrum Geert Jan Hoogteijling.

EFC’58 kreeg een paar mogelijkheden maar de aanvallers hadden het vizier zeker niet op scherp staan zodat doelman Thijs Menges niet serieus in actie hoefde te komen. De gastheren werden ook niet echt gevaarlijk maar kregen uit spelhervattingen bij vrije schoppen wel een paar mogelijkheden.

,,ln de tweede helft zetten we wat meer druk en speelden veel vaker hun kant op”, analyseerde Hartenberg. ,,Zij waren alleen nog gevaarlijk met de lange bal achter onze verdediging. Je verwachtte dat het 0-0 zou worden en daar had ik ook wel vrede mee gehad. Ik ben een heel tevreden trainer want bij Hulshorst winnen is echt knap en we hebben de ingezette lijn doorgetrokken.”

 Eigen foto: matchwinner Eelco Daemen in duel