dinsdag 5 maart 2024 Menu

FC Horst onderuit tegen tiental Nunspeters

na meeslepende tweede helft

Gepubliceerd:maandag 13 oktober 2014

NUNSPEET – In de eerste klasse D heeft FC Horst de eclatante overwinning op KHC (3-0) geen vervolg gegeven. Ditmaal was Nunspeet met 4-3 te sterk voor de formatie van Etie Jansen, die zich na een 3-0 achter-stand nog wel had teruggeknokt maar in de toegevoegde tijd door een tiental van Nunspeet toch nog met lege handen naar huis werd gestuurd.

„Deze nederlaag komt hard aan”, zei Jansen. „We kwamen terug, maar hebben uiteindelijk niks. Wanneer je met 3-3 kunt afsluiten kun je nog zeggen dat het allemaal fantastisch was. En dan heb je in ieder geval nog een punt. Maar dat doelpunt in de laatste minuut is wel een behoorlijke domper op de feestvreugde die er vlak daarvoor nog was.”

in het zadel geholpen

In een tamme eerste helft opende Marnix Tissingh e na 41 minuten de score voor de thuisclub. Vlak na rust verruimden Peter Huijgen en invaller Eyup Terlemez de marge tot drie doelpunten en leek de wedstrijd gepeeld. Jansen: „Ik heb in de rust gezegd dat we hier niet hoefden te verliezen. De mogelijkheden waren er en we moesten er iets feller op. Maar dan staat het binnen tien minuten 3-0. Toen dacht ik wel dat er een wonder moest gebeuren om nog wat te gaan halen.” Na de derde treffer kerden de kansen voor Horst. De ploeg werd in het zadel geholpen door scheidsrechter Keijl, die een overtreding op gelegenheidsrechtsback Arnout Vrieling onbestraft liet. Dennis Folkers kon daardoor de 3-1 maken. Toen vlak daarna Nunspeter Patrick Pluim ook nog zijn tweede gele kaart ontving, gaf dat FC Horst nieuw elan om munt te slaan uit de overtalsituatie.De Horster dadendrang resulteerde in treffers van Miguel Welles en Folkers.

kop laten hangen

Daarna kon het nog beide kanten op. Maar het was Kevin Scholten die diep in de extra tijd de winnende treffer scoorde voor Nunspeet: 4-3. „De jongens hebben het na de 3-0 uitstekend opgepakt. Negen van de tien keer zie ja dat iedereen de kop laat hangen en dat het klaar is”, bewierookte Jansen zijn team maar uitte ook kritiek. „Ik gaf langs de kant al aan dat we alleen uit een corner of vrije trap het punt nog konden weggeven. Dan gebeurt het uit een vrije trap. Dat mag niet gebeuren.”

Eerste klasse D:

Nunspeet – FC Horst 4-3 (1-0). 41. Marnix Tissingh 1-0, 47. Peter Huijgen 2-0, 52. Eyup Terlemez 3-0, 74. Folkers 3-1 77. Welles 3-2, 89. Folkers 3-3, 90+4. Kevin Scholten 4-3. Scheidsrechter Keijl. Bijz:. 75. Rode kaart (tweemaal geel) Patrick Pluim( Nunspeet).
FC Horst: Wellenberg, Denzel, Fechter, Martens, Letroit(79.Kort), Welles, Keizer, Vliek, Lima(65.Haddou), Ruitenberg(34.Van der Pol) , Folkers.

archieffoto: Etie Jansen nog als trainer van vv Hierden