dinsdag 5 maart 2024 Menu

Geen ‘derbykoorts’ bij Ermelo's FC Horst

Mannen van Etie Jansen treden zaterdag aan tegen Nunspeet

Gepubliceerd:donderdag 9 oktober 2014

Geen ‘derbykoorts’ bij FC Horst

door Jeen de Meer

ERMELO - In de eerste klasse D FC stuit Horst zaterdag op Nunspeet maar van 'derbykoorts' is geen sprake.

De wedstrijd is bijzonder vanwege het feit dat het de eerste keer is dat Jan van den Berg voor het eerst tegen FC Horst speelt, nadat hij daar twee seizoenen aan het roer stond als trainer en ook de spelers Rob Dobbenberg en Marcel Huisman volgden dezelfde route. ,,Ik heb er nog niet zoveel van gemerkt dat de wedstrijd echt aanpreekt als dé derby", zegt Etie Jansen, coach van FC Horst.

De schwung zit er in bij FC Horst dat na de klinkende 3-0 zege op KHC uit Kampen opklom naar de zesde plaats. Jansen: ,,Het begin van de competitie was wisselvallig maar het wordt steeds stabieler en we raken steeds meer op elkaar ingespeeld. We haalden zaterdag voor het eerst dit seizoen een eenvoudige overwinning en stonden na een uur op 3-0 en hielden voor het eerst de nul. Dat geeft wel een stuk vertouwen naar zaterdag toe en dan ga je wat makelijker die wedstrijd in.”


Met Rocco Keizer heeft FC Horst dit seizoen een goalgetter, goed voor zes van de acht de goals tot nu toe. ,,We zijn er wel mee bezig om anderen ook wat meer te laten scoren want we kunnen niet afhankelijk zijn van een speler”, aldus Jansen.