dinsdag 5 maart 2024 Menu

Geen slapeloze nachten bij Bart Mous

Harderwijker denkt dat Zwart-Wit’63 met 3-1 gaat winnen

Gepubliceerd:woensdag 3 december 2014

De derby met EFC'58 bezorgt Bart Mous geen slapeloze nachten.

,, Gezonde wedstrijdspanning, meer niet,” zegt de 25-jarige aanvaller van Zwart-Wit’63. ,,Ik denk dat de wedstrijd bij EFC’58 meer leeft dan bij ons maar voor mij is het ook weer geen wedstrijd als alle andere. Er spelen daar vier oud-Zwartwitters en dat geeft toch wel een speciaal tintje."

Mous is ervan overtuigd dat zijn ploeg met 3-1 gaat winnen. ,,Op basis van het feit dat we de laatste weken behoorlijk voetbal op de mat leggen en de kansen er nu wel ingaan. De sfeer in de groep is goed , dus ik heb er allen vertrouwen in."

Mous, bezig aan zijn zevende seizoen in de hoofdmacht, is met zeven doelpunten uit elf wedstrijden bezig met zijn meest productieve seizoen tot nu toe. ,,Het heeft er wel mee te maken dat ik sinds jaren weer fit ben", geeft de routinier als verklaring. ,,Ik heb een paar jaar met blessures gelopen, die ik eigenlijk had moeten laten opereren. Dat heb ik uit eigenwijsheid niet laten doen. Ik heb me begin dit jaar wel aan mijn meniscus laten opereren. Dat scheelt gigantisch veel en ik ben weer voor 95 procent fit. Daarnaast word je wat ouder en wat slimmer. Je gaat wat dingen herkennen wat je als broekie anders doet en ziet. Als je net bij de selectie loopt, wil je nog wel eens proberen negentig minuten lang als een dolle dwaas over het veld heen te hollen. Als je al wat langer speelt, zoek je ook wat meer je momenten."