dinsdag 5 maart 2024 Menu

Gemis Joustra pijnlijk voelbaar bij Zeewolde

Polderbewoners slikken bitttere pil bij Woudenberg

Gepubliceerd:maandag 10 november 2014

WOUDENBERG- Zonder de geschorste Reinier Joustra verloor zaterdagtweedeklasser Zeewolde kansloos met 5-1 van Woudenberg.

De middenvelder van de zaterdagtweedeklasser had een week eerder in het thuisduel tegen Elinkwijk (2-1 overwinning) een directe rode kaart gekregen vanwege zijn aandeel in een massale vechtpartij en werd door KNVB voor zeven wedstrijden geschorst.

Joustra gaf zijn betrokkenheid bij het opstootje toe maar niet dat hij geslagen had en tekende beroep aan tegen de uitspraak.

Hangende het beroep was de routinier wel voor een wedstrijd geschorst en moest tegen Woudenberg toezien hoe Pino Wouters op zijn plek speelde en aanvaller Denilson Ramazan gelegenheidsrechtsback was door een schorsing van Hessel Korthuis.

Dat het tegen de bewoners van de provincie Utrecht maar 5-1 werd, mag een klein wonder heten. De score had gemakkelijk hoger kunnen uitvallen als keeper Martin van Barneveld niet een paar kansen onschadelijk had gemaakt.

Bij een 2-0 stand kon Zeewolde nog wel iets terugdoen. De bal belandde op de arm van een verdediger en daarna op de stip. Aanvoerder Raymond Fafié benutte het buitenkansje via de vingertoppen van doelman Daan Schennink.

Het was maar een korte oprisping want na rust legde Zeewolde het op alle fronten af tegen een superieure opponent en werd de creativiteit en ervaring van Joustra node gemist. Na een uur besliste Tom de Greef het duel en maakten Kevin Bakker Jelmer Hoekstra de te slikken pil voor Zeewolde nog wat bitterder.

De ploeg van trainer Gert Vischer staat nu op plek twaalf in de kelder van de tweede klasse G. Alleen UVV en Odysseus verzamelden minder punten. Maar het verschil met de nummer zeven bedraagt slechts vier punten.

foto: Stefan van Essen : Reinier Joustra werd tegen Elinkwijk bij de  keel gegrepen