dinsdag 5 maart 2024 Menu

Harriers maken gehakt van Nieuwegein Diamonds

Honkbal-aspiranten komen goed uit de zomerstop

Gepubliceerd:dinsdag 25 augustus 2015

fotografie: Stefan van Essen

Zeewolde - De aspiranten van honkbalclub The Harriers hadden afgelopen zaterdag een makkelijke middag tegen Diamonds uit Nieuwegein. Met prachtige honkslagen en scherpe honklopen kwamen de Zeewoldenaren fris terug van het zomerreces.

Stroef begin

Aanvankelijk begon de wedstrijd wat stroef. De 1e inning werd met 1-0 voorsprong voor The Harriers afgesloten.  Aan slag waren de Diamonds waren duidelijk niet bestand tegen de scherp aangegooide ballen van de Harrier-pitchers. Het veldteam van The Harriers had deze middag vrij weinig te doen.

Vleugels

Vanaf de 2e inning kregen The Harriers vleugels. Alle spelers kwamen aan slag en hoe van honkslag tot 2-honkslag tot 3-honkslag tot twee homeruns. De voorsprong liep uit naar 9-0. Ook in de 3e inning prachtige honkslagen en een homerun. Maar ook "4-wijd op de honken" werd in punten omgezet. Het scherpe honklopen van The Harriers hield Diamonds goed bezig.

Aangooi naar eerste honkman

De vierde slagbeurt voor Diamonds leverde 2 punten voor het team uit Nieuwegein op. De closing pitcher van The Harriers zette vervolgens de finale in, door een aangooi naar de eerste honkman. Dit betekende een 18-2 eindstand en winst voor de Harrier-aspiranten.

Zaterdag 29 augustus spelen de aspiranten om 14.00 uur thuis tegen UVV. U vindt de speelvelden van Honk- en Softbalvereniging "The Harriers"aan de Horsterweg 222 in Zeewolde.