dinsdag 5 maart 2024 Menu

Herbert van den Ham goudhaantje voor winnend EFC’58

Ermeloërs bezig met fraaie zegereeks

Gepubliceerd:maandag 15 december 2014

OOSTERWOLDE - Herbert van den Ham bezorgde zaterdagderdeklasser EFC’58 in de slotminuut de volle buit tegen het thuis nog ongeslagen VSCO’61.

De overwinning op de Oosterwoldenaren betekende voor de Ermeloërs de vijfde achtereenvolgende competitiezege, waardoor de eerste competitiehelft wordt afgesloten op een derde stek.

,,Het is natuurlijk geluk wanneer je in de slotminuut scoort, maar je dwingt het wel af", zei EFC-trainer Paul Hartenberg, die hét moment van de wedstrijd nog even de revue liet passeren. ,,Mijn vaste cornernemers Andrew Schuur en Fred van Loo had ik al gewisseld, waardoor Paul van Prehn achter de bal ging staan. Ik heb nog nooit zo’n belabberde corner gezien. De bal ging bijna over de zijlijn, maar werd opgepikt door Eelco Daemen. Die gaf een fantastische voorzet en Herbert stond zo vrij als een vogeltje op vijf meter en kopte knap tegendraads in. De ontlading was groot. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter wees naar de middenstip. Een cruciale beslissing, want we namen de drie punten mee en er waren bij VSCO na afloop wel wat zure gezichtjes."

 eigen foto: Herbert van den Ham kopt EFC'58 naar de winst