woensdag 21 februari 2024 Menu

Hierden maakt zich op voor confrontatie tegen grote buurman

Coach drukt roodhemden in rol van underdog

Gepubliceerd:donderdag 16 oktober 2014

HARDERWIJK- Voor Peter Epe staat een mooi voetbalweekeinde voor de deur want zaterdag ontmoet hij als trainer van tweedeklasser Hierden de grote Ermelose buurman DVS’33 in de eerste eerste knock-outronde van het districtsbekertoernooi.

,,We treden aan op volle oorlogssterkte", zegt de Harderwijkse coach. ,, Het is voor ons een eer dat we zo’n wedstrijd mogen spelen tegen een team dat zo hoog staat in de hoofdklasse. We gaan niet zeggen dat we zaterdag moeten winnen maar we gaan er wel voor. Normaal gesproken zullen we de wedstrijd verliezen maar we moeten niet een afstraffing krijgen en dat hoeft ook niet. We zijn de underdog en moeten iets compacter gaan spelen. Meestal liggen we in de eerste ronde er al uit en nu zijn we een ronde verder en moeten we er gewoon iets leuks van maken. We gaan ook vooraf met zijn allen eten. Normaal eten we ook wel samen een broodje maar doen het nu ietsje formeler en na de wedstrijd is er ook nog een dorpsavond.”

Voor de oefenmeester van de nummer negen van de tweede klasse G is het duel tegen de nummer drie van de hoofdklasse A een weerzien met oude bekenden. Hij heeft er van kinds af aan gespeeld en er alle jeugdselecties getraind en kent alle jongens die het bij DVS tot de hoofdmacht hebben geschopt.

Epe denkt niet dat DVS met het beste team zal aantreden. ,,Okan Soykan speelde afgelopen weekeinde niet omdat hij last van zijn ribben had. Die zullen ze wel sparen en ik denk wel dat ze misschien of twee jongens rust geven en er wat jonge jongens inzetten. Dat zou ik zelf ook doen al trainer. Zo verwacht ik dat Jorran van Santen en een Roelof de Groot tegen ons gaan spelen.”

De Harderwijker ziet wel overeenkomsten tussen beide verenigingen maar ook verschillen. ,,De ontwikkeling die we nu bij Hierden doormaken is dezelfde als DVS’33 een jaar of dertig geleden. Toen ging alles gemoedelijk en ze hebben sindsdien stappen vooruit gezet. Als je nu bij Hierden naar de selectie kijkt zijn er vier goede voetballers, drie redelijke en vier wat minder. Maar bij DVS'33 is alles voetbalcultuur. Ik ben nu voor mijn derde jaar bij Hierden en we hebben de afgelopen seizoenen stappen gezet maar we hebben niet tegen elkaar gezegd dat we richting DVS moeten want dat hoeft helemaal niet.”

Epe benadrukt dat het plezier bij beide clubs voorop staat. ,,Bij DVS keken van daaruit altijd hoever ze konden komen. Dat doen we bij Hierden ook maar natuurlijk wel op een lager niveau.  We willen wel iets hogerop naar de eerste klasse maar wel met behoud van plezier en niet ten koste van alles."

Epe stelt ook dat beide clubs zo aanvallend mogelijk voetbal propageren. ,,We willen mooi en lekker voetbal spelen. We willen van achteruit opbouwen en niet dat spelers lange ballen gaan trappen. Die speelwijze kan best een keer verlies opleveren maar je moet een visie hebben en daaraan vasthouden en dat zie ik bij heel veel verenigingen niet. Die doen maar wat en halen maar wat spelers", aldus Epe.