dinsdag 5 maart 2024 Menu

''Ik weet zeker dat de deur altijd open zal staan"

Lennard van den Brink bezig aan zijn laatste seizoen bij VVOG

Gepubliceerd:donderdag 18 december 2014

HARDERWIJK- Lennard van den Brink (28) stopt na dit seizoen bij VVOG. De verdediger kan, door de afstand tussen zijn woonplaats Utrecht en Harderwijk, het voetballen bij de zaterdaghoofdklasser niet meer combineren met zijn werk.

foto: Ronald Bonestroo: Lennard van den Brink zaterdag in fel duel met DVS-aanvaller Christian van de Kamp 

,,Sinds juli van dit jaar woon ik in Utrecht en ik ervaar dat het steeds moeilijker wordt om het voetbal te combineren met een drukke baan," zegt Van den Brink, die werkzaam is als Accountmanager Detachering in het bank- en verzekeringswezen. ,,Ik moet nu veertig minuten heen en veertig minuten terug om op een training te zijn en we trainen soms drie keer per week. Op zaterdag speel ik dan mijn wedstrijden. Dat betekent, in combinatie met een baan die ruim veertig uur per week opslokt, dat je bijna geen tijd meer overhoudt om een nog een privéleven te hebben. Dat ging een beetje wringen en dat heeft me doen besluiten, dat het voor mij zo geen toekomst heeft.

De in Putten geboren Van den Brink is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij VVOG. Daarvoor speelde hij bij SDC Putten.

Van den Brink denkt dat hij bij VVOG aan het plafond zit van zijn mogelijkheden en twijfelt hardop over de rol van het balspel in zijn leven. ,,Voetbal heeft altijd op nummer een gestaan en ga de komende tijd goed nadenken in hoeverre ik dat nog wel wil. Ik speel nu voor het zevende jaar op hoofdklasseniveau en ik denk dat ik mijn kwaliteiten er heel veel heb uitgehaald. Ik schat de kans dat ik nog een niveautje hoger kan, niet zo heel groot in. Dan moet je ook een keer tevreden zijn met hoe het is gelopen en je realiseren dat er ook andere dingen in het leven belangrijk zijn."

Van den Brink sluit niet uit dat hij de kicksen aan de wilgen hangt, maar acht die kans wel klein. ,,Ik ben nog veel te jong en veel te fit om te stoppen en vind het ook nog veel te leuk. Het zou kunnen dat ik een club zoek in de regio Utrecht en ben me nog aan het beraden op welk niveau dat zal zijn. Zoals ik er nu over denk, zou het heel goed kunnen dat het een lager niveau wordt dan de hoofdklasse."

Er is geen sprake van dat Van den Brink terugkeert naar zijn oude liefde SDC Putten. ,,Dat zou mijn probleem ook niet echt oplossen", stelt hij. ,,Het ligt wel wat dichter bij Utrecht maar daar denk ik op dit moment niet aan."

Volgens Van den Brink heeft de club niet geprobeerd hem nog op andere gedachten te brengen. ,,Ik heb ze altijd heel goed op de hoogte gehouden van mijn overwegingen en zij zagen dit ook wel een beetje aankomen. Het zou mij verbazen als dit voor de club als een donderslag bij heldere hemel is gekomen.”

De rechtervleugelverdediger kan terugkijken op een mooie periode in Harderwijkse dienst. Gevraagd naar zijn mooiste herinneringen, hoeft hij niet lang na te denken. Hij vertelt hoe hij zich met VVOG in zijn eerste seizoen handhaafde in de hoofdklasse door de noodzakelijk geworden beslissingswedstrijd tegen SDVB in Barneveld met 0-1 te winnen.

Ook kijkt hij met veel plezier terug op twee bekerwedstrijden in zijn tweede seizoen. Onder trainer Dwight Lodeweges traden de Harderwijkers in de eerste ronde van de KNVB-beker aan tegen het  Leonidas en stond er na 120 minuten spelen 3-3 op het bord. Uiteindelijk ging VVOG door naar de volgende ronde, omdat het de strafschoppen beter nam. In de tweede ronde hield VVOG 120 minuten gelijke tred met FC Emmen, een club uit de Jupiler League. ,,We verloren die wedstrijd weliswaar na penalty´s, maar haalden wel een heel hoog niveau," aldus Van den Brink.

Ook de laatste drie wedstrijden van afgelopen seizoen staan in zijn geheugen gegrift. Onder leiding van ‘tussenpaus’ Marco Roelofsen handhaafden de Harderwijkers zich in de hoofdklasse. ,,Persoonlijk was voor mij was dat ook leuk, omdat ik in die fase ook een aantal keren belangrijk kon zijn voor de club door het maken van een aantal belangrijke doelpunten.”

Van den Brink wil in stijl afscheid nemen en dan zou promotie wel de kers op de taart zijn. ,,Dat zou absoluut geweldig zijn, maar in alle eerlijkheid denk ik dat we daar nog niet klaar voor zijn,” stelt hij. ,,Dat zeg ik niet alleen op basis van afgelopen zaterdag(2-1 verlies bij DVS’33, red.). We komen van heel ver en dat moeten we niet vergeten. Er zit nog heel veel rek in deze spelersgroep, maar ik denk dat het voor de club goed is om te promoveren op het moment dat je er klaar voor bent en niet wanneer het je toevallig overkomt. Dan kan het zomaar zijn dat je het jaar erop weer uit de topklasse vliegt.”

Van den Brink sluit niet uit dat hij spijt krijgt van zijn beslissing om te vertrekken. ,,Dan kan ik  altijd nog besluiten om terug te gaan, want ik weet zeker dat de deur altijd open zal staan.”