dinsdag 5 maart 2024 Menu

Maurice de Ruiter blikt vooruit op topper met ACV

aanvaller van DVS'33 gaat uit van eigen kracht

Gepubliceerd:donderdag 6 november 2014

HARDERWIJK- DVS'33, tweede in de hoofdklasse C, ontvangt zaterdagmiddag de lijstaanvoerder en kersverse periodekampioen ACV. Een duel om naaruit te kijken.

,,We zijn er klaar voor”, zegt Maurice de Ruiter. ,,We moetenen winnen en de eerste plek pakken en die zien vast te houden. Wanneer we verliezen haken we even af.”

De Ruiter, die dit seizoen voor de Ermeloërs al zeven keer het net wist te vinden, laat zich lovend uit over komende tegenstander. ,,ACV heeft een goed georganiseerde ploeg maar ze missen wel de rechtsback Angelo Cijntje en de linksbuiten Gill Göbel vanwege schorsingen. Ik weet uit voorgaande jaren dat ze heel effectief zijn want elke kans is ook meteen een goal.”

Die wetenschap betekent volgens de 23-jarige aanvaller niet dat DVS’33 defensiever gaat starten tegen de Drenten. ,,We gaan van onze eigen kracht uit omdat we voor eigen publiek spelen en dan moet je gewoon volle bak gaan.”

Afgelopen zaterdag eiste De Ruiter in Wezep met drie treffers een hoofdrol voor zichzelf op in het met 1-4 gewonnen duel tegen WHC. De productieve aanvaller heeft er dit seizoen al zeven liggen maar leunt niet zelfgenoegzaam achterover. ,,Het gaat voorspoedig maar het kan nog een stuk beter. Persoonlijk kan ik nog meer doelpunten maken en nog belangrijker zijn voor de ploeg door me nog meer in het spel te laten betrekken. Als team kunnen we nog beter druk zetten, nog wat feller en korter erop.”

Het is voor De Ruiter geen verassing dat zijn team dit seizoen tot dusver goed voor de dag komt. ,,Onder de vorige trainer Hennie in ’t Hof hebben we stappen vooruit gezet en dit jaar doen we dat weer. We hebben een goede mix van spelers en de trainer ( Jan Veldhuizen, red.) zet de poppetjes goed neer. Het lijkt wel of alles op zijn plek valt.”

DVS’33 moet het zaterdag stellen zonder de zieke Roald de Vries en ook achter de naam Richard Terpstra staat nog een klein vraagteken. De routinier raakt tegen WHC geblesseerd maar trainde dinsdagavond alweer mee.

 

Archieffoto Theo Aalten