woensdag 21 februari 2024 Menu

Nunspeet ruim bedeeld met winst tegen KHC

Geflatteerde zege voor zaterdageersteklasser

Gepubliceerd:zondag 8 februari 2015

NUNSPEET- Goed was het zeker niet, maar Nunspeet won wel met 4-1 van KHC. Henk Baum had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege.

,,Het was een geflatteerde overwinning," oordeelde de oud-speler van DVS ’33, de profs van AGOVV, WHC en de jeugd van NEC. ,,Als je de wedstrijd niet hebt gezien denk je dat het een makkie was, maar we hadden ook zomaar met 3-1 kunnen verliezen. We hebben dit seizoen ook wel eens goed gevoetbald en niet gewonnen, dan maar zo.”

De Amersfoorter opende de score in de tweede minuut, maar zijn ploeg was vlak daarvoor aan een achterstand ontsnapt toen de volkomen vrijstaande Tom Diender naast schoot. Halverwege  het eerste bedrijf maakte Arjan Bults de gelijkmaker, maar Marcel Huisman en nogmaals Baum zorgden voor een verassend voordelige marge bij rust.

Vlak na de hervatting had Jeffrey de Nooijer er nog een wedstrijd van kunnen maken, maar ook hij hielp een grote kans omzeep. Na een uurtje maakte Paul van Renselaar het kwartet Nunspeetse treffers compleet waarna de Kampenaren de handdoek gooiden. Zelfs een strafschop was niet besteed aan de ploeg van trainer Herman Oosterhaar want Lesley de Munnik miste vanaf elf meter.

Voor Jan van den Berg was het zijn laatste wedstrijd als trainer van Nunspeet. De oefenmeester uit Ermelo kan zijn internationale werk niet langer combineren met het trainerschap en had al aangekondigd om aan het eind van het seizoen te vertrekken, maar besloot dat moment naar voren te halen. ,,We hoorden dat pas vlak voor de wedstrijd", aldus Baum

Zijn assistent Bülent Akar volgt hem komende zomer op. Het is nog niet bekend wie er na dit weekeinde zijn taken overneemt. ,,Voor mij zou het heel makkelijk opgelost kunnen worden vervolgt een verbaasde Baum. ,, Bülent Akar wordt volgend jaar toch trainer, dus waar doen we moeilijk over? Maar blijkbaar is dat toch niet zo makkelijk om wat voor reden dan ook."

Begin vorig maand verlengde Baum zijn contract met twee seizoenen. ,,Maar ik heb wel afgesproken dat  ik wegmag als er ooit een mooie topklasser mocht komen want ik blijf toch wel altijd dromen", aldus Baum.