dinsdag 5 maart 2024 Menu

Ouaali dringt wekelijks aan op versterkingen

Abcoudenaar met Sparta Nijkerk in zwaar weer

Gepubliceerd:maandag 17 november 2014

NIJKERK-De 8-0 nederlaag tegen Kozakken Boys is hard aangekomen bij Sparta Nijkerk.

Nog nooit verloren de Nijkerkers op het hoogste amateurniveau met zulke ruime cijfers. Het elftal van trainer Simon Ouaali heeft na twaalf duels slechts elfpunten en verkeert in zwaar weer.

De coach dringt bij de technische commissie van de topklasser wekelijks aan op versterkingen en is niet tevreden over de selectie die hij tot zijn beschikking heeft. ,,Maar zie op dit moment maar eens wat te halen want dat wordt lastig en moet passen binnen onze mogelijkheden", zegt Ouaali.

Na acht wedstrijden zonder overwinning wist hij een week geleden met zijn manschappen bij FC Lisse weer eens te winnen(1-2) en de oefenmeester hoopte dat het kwartje gevallen was bij een deel van de spelersgroep.

Die hoop bleek ijdel tegen de superieure Werkendammers die de thuisclub werkelijk alle hoeken van het veld lieten zien. Ouaali: ,,We weten dat ze meer kwaliteit hebben maar we hadden ze op zijn minst het vuur aan de schenen moeten leggen en dat hebben we niet gedaan. Het was gewoon eenrichtingsverkeer en een kansloze missie. We hadden teveel respect. We zijn hier met zijn allleen schuildig aan. Als groep en staf."

Dat het speelveld als keuzeheer niet breed is voor Ouaali werd tegen de lijstaanvoerder weer eens duidelijk. ,,Als er een speler geschorst is moet ik puzzelen om en laatste lijn te creëren. Omdat verdediger Tim Krux geschorst was, moest ik Timothy van der Meulen terughalen van het middenveld en Stefan Frederiksen op het middenveld neerzetten terwijl hij helmaal geen middenvelder is. Ik heb niks anders maar ik probeer er het beste van te maken. Meer kun je niet doen.”

Ouaali, dit jaar nog door zijn collega's nog gekozen tot 'Amateurtrainer van het jaar, denkt niet dat er aan zijn stoelpoten wordt geknaagd. ,,Misschien dat er wel een paar mensen tussenlopen maar die kijken heel anders naar zo’n wedstrijd. Die kijken naar de uitslag en niet naar de kwaliteit die we momenteel tot onze beschikking hebben.”

Dinsdag kan Sparta Nijkerk aan eerherstel werken wanneer in de tweede ronde van de districtsbeker in Vaassen wordt aangetreden tegen VIOS. ,,Het is nu zaak de boel bij elkaar te vegen en te kijken of we weer vertrouwen kunnen kweken voor de wedstrijd van komende zaterdag tegen Hoek. Maar ook dinsdag moeten we er staan want die wedstrijd hebben we ook nog niet gewonnen want we hebben wel een mentale klap opgelopen. We moeten ervoor zorgen maandag de koppen leeg te krijgen en weer doorgaan", aldus Ouaali.

archieffoto: Simon Ouaali wil met Sparta Nijkerk het geschonden blazoen oppoetsen tegen Vios Vaassen.