dinsdag 5 maart 2024 Menu

Pechduivel krijgt Van den Hoek niet klein

Bussemse veldrijdster tweede na knappe inhaalrace

Gepubliceerd:vrijdag 31 oktober 2014

HARDERWIJK- Voor Bianca van den Hoek is de 36ste editie van de Veldrit van Harderwijk er een om niet snel te vergeten. De 38-jarige renster eindigde zaterdag als tweede maar kreeg al snel in de wedstrijd met pech te kampen.

,,Ik ben een supersnelle starter want ik had een kopstart en ik ging als eerste het veld in en de zandheuvel op maar draaide mijn tube eraf", doet de 38-jarige renster van Parkhotel Valkenburg haar verhaal. ,,Ik dacht eerst dat mijn wiel krom en toen zag ik dat mijn tube eraf was, dus die kon ik er weer op drukken en toen reed ik op de vijftiende plek of zo. Het ging even door mijn hoofd dat ik een kansloze wedstrijd reed maar ik dacht: rustig blijven. Ik moest iets rustiger door de bocht gaan omdat ik anders mijn tube er weer zou afdraaien. Toen heb ik bij de verzorgingspost van fiets gewisseld en werd het een inhaalrace en lag ik al heel snel op de vijfde plek.”

Uiteindelijk sprintte de routinier met Linda ter Beek om de winst maar er had volgens Van den Hoek meer ingezeten dan een tweede stek .,, Ik ben iets te overmoedig geweest door er in de laatste ronde voorbij te gaan en misschien had ik moeten blijven zitten maar ik wilde het technische stuk als eerste door en had een gaatje op het laatste stuk maar toen was het beste er wel af.”

 

 

foto: Bianca van den Hoek links van winnares Linda ter Beeken en Manon Bakker completeerde het podium