dinsdag 5 maart 2024 Menu

Pokerspel De Mezen pakt goed uit

Harderwijkse hockeyers komen terug uit geslagen positie

Gepubliceerd:dinsdag 28 oktober 2014

HARDERWIJK – In de derde klasse F hebben de hockeyers van De Mezen  zondagmiddag in Drachten met 7-7 gelijkgespeeld bij Graspiepers. Vooral na de 6-2 ontspon zich een knotsgekke wedstrijd.

Coach Olaf Eskes pokerde en haalde goalie Jelle Oostveen naar de kant en bracht voor hem een extra veldspeler binnen de lijnen. Vanaf dat moment werd de inhaalrace ingezet door twee treffers van Robert Tjiook. Eskes: ,,We drongen ze ver terug, maar ze kwamen er nog een keer uit en het werd 7-4. Met nog vier minuten te gaan dachten we: uithuilen, naar huis en wegwezen.”

Het ongelooflijke gebeurde. Jesse Adam, Thomas Foppen en Floris Pak (vanuit een strafcorner in de slotseconde) zorgden er toch nog voor dat er een punt meeging naar Harderwijk.


De hockeysters van De Mezen kwamen in Driebergen tegen Shinty nog wel op voorsprong door Willemijn de Haan, maar kregen in de laatste tien minuten nog drie doelpunten tegen en verloren met 3-1. ,,We speelden te lief en dat brak ons op”, zei coach Mathijs de Haan. Hij kijkt uit naar het regionale onderonsje met Zeewolde op 9 november. Voor de oefenmeester een heuse graadmeter om te kijken hoe zijn team ervoor staat ,,Dan is voor mij de voorbereiding voorbij en moeten we er vol ingaan met het spel dat we willen spelen.”