dinsdag 5 maart 2024 Menu

Regionale jeugddag MTB groot succes

Zeven wielerverenigingen vertegenwoordigd

Gepubliceerd:maandag 8 juni 2015

Putten - Ruim tachtig jeugdleden van zeven regionale fietstourclubs verschenen zaterdag 6 juni in Putten aan de start van de regionale MTB Jeugddag. Met een gevarieerd spelparcours en MTB-groepsritten voor elk niveau in de middag genoten jongeren van 7 tot 17 jaar van een goed georganiseerd evenement. FRTC Almere won de wisselbeker.

Wielervereniging Noord Veluwe, De Volharding Nunspeet, TC Flevoland, WTC Zeewolde, FRTC Almere, Veluwse Wieler Verenigning Ermelo en het organiserende Wielerclub SV Putten waren zaterdag present. Ruim 30 vrijwilligers van de thuisclub hielpen onder leiding van organisator Herman Jansen mee.  ’s Morgens was er een leuk en gevarieerd spellencircuit met o.a. limbofietsen, ringsteken, waterhindernisbaan, bidons pakken (op laag niveau) en een remhellingproef vanaf de startheuvel van de fietscrossbaan.

In de middag waren er nog begeleide groepsritten ingedeeld op leeftijd en ervaring, zodat het niveauverschil niet te groot was. FRTC Almere ging voor het tweede achtereenvolgende jaar met de wisselbeker aan de haal.