dinsdag 5 maart 2024 Menu

Rood Wit'58 slaat nieuwe weg in

Puttense voetbalvereniging wil niveau jeugteams opkrikken

Gepubliceerd:dinsdag 7 oktober 2014

PUTTEN, 16 september. Voetbalvereniging Rood Wit'58 wil de jeugteams kwalitatief naar een hoger niveau tillen waardoor de stap naar het eerste elftal makkelijker wordt.

Hiervoor is Bernhard van Werven als hoofd jeugdopleiding aangetrokken. Hij krijgt de verantwoordelijkheid over de complete jeugdlijn. Hoofdcoach Bert van den Brink is enthousisast maar denkt niet op korte termijn al vruchten te kunnen plukken van de nieuwe aanpak. ,,We moeten het van onze jeugd hebben, zegt de Hierdenaar. ,,Er lopen heel veel enthousiaste vrijwillgers bij Rood Wit rond die nu gecoaht worden door een trainer(Bernard van Werven, red.) met ervaring. Dat is gewoon heel waardevol maar ik denk dat we de eerste resultaten van de nieuwe koers pas over drie jaar mogen verwachten."

Om de doorstroming van jeugdspelers vanuit de A-junioren geleidelijker te laten gebeuren is dit sezioen een nieuw elftal toegevoegd aan de Rood Wit familie: het team onder 23 jaar. Spelers uit de jeugd worden in dit elftal gekoppeld aan spelers die al in competitieverband voor de senioren uitkomen. ,,Dat is ook goed voor onze A-selectiespelers want die moeten daarin de leiding nemen en dat is goed voor hun ontwikkeling", aldus Van den Brink.