woensdag 21 februari 2024 Menu

‘Tot op het bot gemotiveerd’

Aart Schriever gaat voor winst tegen oude club

Gepubliceerd:donderdag 4 december 2014

HARDERWIJK- Aart Schriever(23) kijkt strijdbaar vooruit naar de kraker van zaterdag tussen EFC’58 en zijn oude club Zwart Wit’63.

,,We gaan voor niks minder dan de winst en het wordt 2-0", zegt hij. ,,Ik denk dat de conditie wel de doorslag gaat geven. De laatste drie wedstrijden bleken wij in de tweede helft conditioneel sterker te zijn dan de tegenstander, waardoor je makkelijker de ruimtes kunt belopen. We zijn tot op het bot gemotiveerd want we zijn gewoon bezig met een goede serie en Zwart Wit’63 met een wat mindere. In principe wijst alles onze kant op, maar we moeten het zaterdag nog wel even doen want we krijgen het nog lastig genoeg.”

Waar de Ermeloërs de volle buit haalden uit de laatste drie duels, waren er voor de Harderwijkers twee remises en een winstpartij.

,,Het is altijd bijzonder om tegen je oud-teamgenoten te spelen”, vervolgt Schriever zijn vooruitblik op de clash. ,,Met bijna alle jongens heb ik samen gevoetbald. Er zijn nogal wat jongens die ik nog regelmatig spreek, zoals Bart Mous en Janic Borecki."

De Harderwijker verwacht dat trainer Paul Hartenberg hem zaterdag op het middenveld gaat posteren. ,,Maar dat moet de laatste training uitwijzen", haast Schriever te zeggen. ,,De positie van controlerende middenvelder begint me wel steeds meer aan te spreken maar als het nodig is, sta ik gewoon laatste man."

Volgens Schriever gaat EFC’58 nu anders om met de derby. ,,We zijn als team gegroeid. Vorig seizoen hadden we nog wel zoiets van dat het nog wel eens lastig zou kunnen gaan worden. Nu kijken we alleen naar onszelf en is het zaterdag gewoon lekker vrijuit spelen.”

Eigen foto: Aart Schriever wint hier een luchtduel in de met 1-0 gewonnen wedstijd bij Hulshorst