woensdag 21 februari 2024 Menu

Van Egteren: 'Ben toch bang dat het een 2-1 nederlaag wordt´

clubicoon van VVOG blikt vooruit op clash met DVS’33

Gepubliceerd:woensdag 10 december 2014

HARDERWIJK- Voor Edwin van Egteren(39) is DVS’33 in Ermelo zaterdag licht favoriet in de burentwist tegen zijn oude club VVOG.

 ,,Ik ben toch bang dat het een 2-1 nederlaag wordt”, zegt de ex-goalgetter, die overigens niet gesteund wordt door de statistieken van dit millennium: de Harderwijkers wonnen de laatste zes ontmoetingen het hol van de leeuw.                                               

Waar de clash voorheen nog wel eens minder aanprak vanwege het grote verschil op de ranglijst, is dit jaar alles anders. Bij winst kan VVOG de koppositie overnemen van de Ermeloërs, maar zijn dan nog wel afhankelijk van wat concurrenten Harkemase Boys en ACV doen. ,,Ja, dat geeft de derby wel een bijzonder tintje,” vervolgt Van Egteren.

Van Egteren, aardrijkskundeleraar aan het christelijk college Nassau Veluwe (CCNV) in Harderwijk, denkt niet dat de Harderwijkers dit seizoen mee kunnen strijden om de titel. ,,VVOG heeft een vrij sterke verdediging met een absolute topkeeper Frans Koornberg,” stelt de Hardenees. ,,Ik ken hem al een jaar of vijftien en hij is een van de beste keepers van het amateurvoetbal. Alleen missen ze nog een scorende spits. Iemand die uit het niets een goal kan maken, waardoor je makkelijker wedstrijden wint. Dat gaat ze opbreken wanneer het echt gaat om de drie bovenste plekken. Ik verwacht dat ze ergens rond plek vier of vijf gaan eindigen.”      

De ex-topschutter tipt de opponent van zaterdag als voornaamste titelkandidaat. ,,Ze hebben een heel goede ploeg met voorin wel heel wat kwaliteiten met Daniël van Warven, Christian van de Kamp en Maurice Ruiter. Dat is het grote verschil met VVOG. Jongens die uit het niets een doelpunt kunnen maken. Als VVOG afgelopen zaterdag tegen Drachtster Boys(1-1) zo’n man als De Ruiter voorin had lopen, hadden ze die pot gewonnen.”

Noem bij VVOG de naam Van Egteren en de mondhoeken krullen meteen omhoog op sportpark De Strokel. In totaal tien seizoenen speelde hij 271 wedstrijden voor de hoofdmacht en is nog steeds topscorer van de vereniging met 140 doelpunten. Dat maakt hem tot een van de meest legendarische voetballers uit de clubgeschiedenis.

Van Egteren maakte zelf vijf derby's mee en was daarin drie keer doeltreffend. Fijne herinneringen bewaart hij aan het seizoen 1999/2000. Toen stapten beide hoofdklassers in Harderwijk met een remise(2-2) van het veld af en gaf hij DVS hoogstpersooonlijk het laatste duwtje richting eerste klasse.  ,,DVS moest winnen om zich te handhaven,” weet hij zich te nog herinneren. ,,Het was een wedstrijd met alles erop en eraan. Ik maakte vlak voor tijd de gelijkmaker, waardoor ze degradeerden.”                                                              

De beste persoonlijke herinneringen bewaart Van Egteren aan het seizoen 2008/2009 toen VVOG in Ermelo met 3-1 won en hij zijn reputatie als ´doelpuntenkanon´ nog maar weer eens bevestigde met twee treffers.  

Nadat Van Egteren 2010 gestopt was, keerde hij terug op het oude nest ‘t Harde waar zijn voetballeven begon. In zijn eerste seizoen na zijn terugkeer was hij nog als speler/trainer actief. Maar de afgelopen twee seizoenen zat hij aan de stuurknuppel van de hoofdmacht.

Het was eigenlijk de bedoeling om dit seizoen terug te keren bij VVOG als assistent maar het liep anders. ,,Ik was eigenlijk al rond met de club, maar via mijn werkgever moest ik drie jaar studeren. Dat was gewoon teveel van het goede en moest ik besluiten om VVOG af te zeggen. Dat was best wel pijnlijk, maar je kunt niet op zeventig procent zoiets doen. Je moet er wel voor de volle honderd procent achter staan.” 

Van Egteren volgt de verrichtingen van zijn oude liefde nog op de voet. Hij is correspondent van VVOG voor een voetbalsite en is gek op wedstrijdstatistieken. Ook spreekt hij nog regelmatig voetbalvrienden in Harderwijk zoals Sieds Severijn of Marco Roelofsen.

Foto: Van Egteren in actie tijdens de derby van 2009 in Ermelo