dinsdag 5 maart 2024 Menu

VVOG dankzij sterk collectief langs ACV

Harderwijkers komen goed uit de winterpauze

Gepubliceerd:zondag 8 februari 2015

Harderwijk- In de hoofdklasse C was het hechte collectief van VVOG voldoende om de individuele klasse van ACV eronder te houden. Het werd op sportpark De Strokel 3-1 voor de Harderwijkers.

Eerder dit seizoen werd in Assen nog met precies dezelfde cijfers verloren.

,,Ik denk dat wij het als collectief gewoon heel goed hebben gedaan”, zegt linksback Lars Kerver, daags na de overwinning. ,,We hebben goed vanuit onze taken en afspraken gevoetbald. Zij hebben individuele spelers die beter zijn en balvaardiger. Dan moet je daar iets tegenover stellen en dat hebben we gedaan door als team heel compact te spelen. We maakten het veld heel klein om dan vanuit de reactie toe te slaan. Het zag er zeker voor de toeschouwers niet al te spannend uit, maar we  hebben het heel functioneel gedaan en zijn op die manier tot een resultaat gekomen.”

Na een half uur spelen opende Jan Jurriën Hop de score namens de Harderwijkers(1-0). Zeven minuten na de hervatting schoot Robin Mulder de gelijkmaker binnen(1-1). Halverwege de tweede helft stond het plotseling 2-1 toen Stefan Jansen profiteerde van een persoonlijke fout. VVOG zakte daarna in en liet ACV het spel maken en daar hadden de Drenten duidelijk moeite mee. Douwe Dijkstra deelde ruim tien minuten voor tijd met een rake kopbal de genadeklap uit(3-1).

Lang heeft Kerver niet in een feestroes verkeerd. De Harderwijker is student aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en zit op zondag alweer over zijn studieboeken gebogen. ,, Natuurlijk ben ik blij met de overwinning,  maar dan ga je ook weer over tot de orde van de dag. Ik heb morgen een tentamen en daar moet ik ook weer vol voor de aan de slag. Het was fijn en leuk, maar volgende week hebben we ook weer gewoon een wedstrijd. Dan moeten we ook weer resultaten halen want anders zijn die punten van gisteren in een klap niks waard.”