woensdag 21 februari 2024 Menu

Walk-over voor DVS’33 in beker

Ermelose hoofdklasser draait na rust de gashendel open

Gepubliceerd:dinsdag 18 november 2014

Archieffoto: Theo Aalten

ERMELO- DVS’33 heeft zich zaterdag eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde in de districtsbeker. In de tweede knock-outfase werd tweedeklasser Kloosterhaar met 8-0 verslagen.

,,Het klasseverschil was bijzonder groot”, zei Ronald Hoek, die Jorran van Santen na rust afloste en centraal achterin speelde. ,,We speelden in de eerste helft een beetje plichtmatig. We waren direct al heer en meester maar waren slordig. Na rust gingen we wat secuurder spelen met een hoger baltempo en rol je ze uiteindelijk op met 8-0.”

Het bekerpotje bood trainer Jan Veldhuizen mooi de gelegenheid om spelers speeltijd te gunnen die dicht tegen een basisplek aanzitten. Zo stond Roelof de Groot op de linksbackpositie en op het middenveld maakten Jerrol Poot en Mike Ahrens hun opwachting.

DVS'33 trof een tegenstander die de weg helemaal kwijt is in de competitie en troosteloos onderaan staat in de tweede klasse H. Negen gespeeld, acht verloren en één gelijkspel zijn de treurige statistieken met de 11-0 nederlaag tegen IJVV als dieptepunt.

Zoveel leed bleef de ploeg van trainer Henk van Klinken bepaard tegen de koploper van de Hoofdklasse C. In de eerste helft zag het er lange tijd helemaal niet naar uit dat de score hoog zou gaan uitvallen en bleef de teller staan op 3-0 door tweemaal Christian van de Kamp en eenmaal Ali Akla.

Na rust draaide de thuisclub de gashendel open en liet geen spaan meer heel van de opponent door treffers van Ali Akla, Daniël van Warven(2x) Mike Ahrens en Christian van de Kamp.

Zaterdag gaat DVS'33 in de hoofdklasse C op bezoek bij nummer zes Excelsior'31 in Rijssen.

Op de foto: Ali Akla(hier tegen ACV) was tegen Kloosterhaar goed voor twee treffers.