dinsdag 5 maart 2024 Menu

Winterstop komt als geroepen voor De Mezen

Spitsbergen maakt gehakt van Harderwijkse hockeysters

Gepubliceerd:maandag 1 december 2014

HARDERWIJK-Mathijs de Haan stak het niet onder stoelen of banken: ,,Lekker dat we nu winterstop hebben’’, zei de coach van de hockeyvrouwen van De Mezen, gisteren na de 0-10 nederlaag tegen Spitsbergen.

De competitie in de derde klasse E is een martelgang voor de nummer voorlaatst. De zeperd tegen de ploeg uit Veenendaal was alweer de tiende nederlaag voor De Mezen in elf duels. Slechts eenmaal won de ploeg, tegen de nog puntloze hekkensluiter Holestick.

Gisteren bleek dat de vrouwen nog een lange weg te gaan hebben om zich te kunnen meten met de beste teams uit de poule. Zeventig minuten lang was enige lijn in het spel vaak ver te zoeken en bleek de mentale kwetsbaarheid van het team dat na de 0-5 de kopjes liet hangen en zich gewillig naar de slachtbank liet voeren.

,,Het was los zand en er zat geen structuur in," vond De Haan, die de winterslaap wil gebruiken om het lek boven te krijgen en denkt dat teambuilding de sleutel kan zijn voor de kentering.

Pas op 8 maart komen de Harderwijksen weer in actie met een thuisduel tegen het twee plaatsen hoger geklasseerde Eemvallei.

Aanvalster Manu van Geel (hier op een archieffoto) kwam tegen Spitsbergen nauwelijks in het stuk voor.