dinsdag 5 maart 2024 Menu

Woelwaters wint derby van buur ZEW

nieuwe coach voor Harderwijks vlaggenschip

Gepubliceerd:dinsdag 14 oktober 2014

HARDERWIJK- De waterpolomannen van De Woelwaters hebben drie punten gepakt in de derby tegen het Ermelose ZEW. Na vier kwarten stond er 10-6 op het scorebord in zwembad De Sypel.

Voor de Harderwijkers scoorden Martijn Dame driemaal en Michiel Dijkens tweemaal. Ruud Sloof, Jan Sloof, Geert Sloof, Harold Mons, Arjan Sluiter namen de overige treffers voor hun rekening. Door de overwinning stijgt de formatie van de Carel Kras naar de vijfde plaats.

Normaliter ligt de nieuwe coach tussen de palen van het vierde team. Zijn zoon David is goalie van het vlaggenschip van De Woelwaters en moest het het afgelopen weken zonder coach stellen. Daarom besloot Kras de zwalkende hoofdmacht de helpende hand toe te steken en weer koersvast te maken.

,,Zijn komst geeft wel een boost aan het team", zegt routinier Rody van de Vliert, die blij is met de komt van de nieuwe roerganger. ,,Dit is meteen een enorme stimulans om weer de goede kant op te gaan. De opkomst bij de trainingen was flink omlaag gegaan omdat we zonder coach niet zo serieus meer aan het trainen waren. Nu hebben we een hele goede motivator langs de kant staan die ons daarbij kan helpen.”

De eerstvolgende wedstrijd is op 1 november wanneer De Woelwaters in Markelo aantreedt tegen ZPC De Hof.